Μοσχαράκι με σάλτσα γιαουρτιού
by Σιμόνη Καφίρη
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
HighRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Starters & nibbles
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 1,5 κιλά κιλότο μοσχαρίσιο δεμένο ρολό
- Αλάτι
- 2 δόσεις κλωστίτσες σαφράν
- 2 κουταλιές ροζ πιπέρι ελαφρά σπασμένο
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- 1 γιαούρτι αγελάδος
- 1/2 μπουκάλι λευκό κρασί
- 1 κουταλιά βούτυρο
- 2 κουταλιά ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά αλεύρι
- 3 μεγάλα κρεμμύδια
- πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7085466
7064461
7078311
7150268
Load 4 more products
Start cooking
Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το ένα κρεμμύδι, το ανακατεύετε με 1 κουταλιά αλεύρι, αλάτι και πιπέρι. Βάζετε το κρέας σε γυάλινο ή πλαστικό σκεύος, το καλύπτετε με το πολτοποιημένο κρεμμύδι και το αφήνετε να μαριναριστεί σκεπασμένο 2 ώρες.Ζεσταίνετε σε κατσαρόλα το βούτυρο με το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα υπόλοιπα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα, μαζί με το ροζ πιπέρι. Προσθέτετε το κρέας και τα σοτάρετε όλα μαζί μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί, σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε. Μετά από 1 ώρα ρίχνετε και το γιαούρτι, ανακινείτε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε 1 ώρα ακόμα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αλατοπιπερώνετε και ένα τέταρτο πριν το τέλος, ρίχνετε την κρέμα γάλακτος μέσα στην οποία έχετε διαλύσει το σαφράν. Σερβίρετε το κρέας, κομμένο σε φέτες, ρίχνετε από πάνω την πηχτή σάλτσα, πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγους ακόμα κόκκους ροζ πιπεριού. Το συνοδεύετε με πουρέ πατάτας ή ριζότο με σαφράν.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Brunch
All seasons
Starters & nibbles
Shop this recipe
Essential ingredients
7085466
7064461
7078311
7150268
Load 4 more products