Recipe Search ResultsΜοσχαράκι σιγοψημένο στη γάστρα με ταλιατέλες
Ab logo
  • Μοσχαράκι σιγοψημένο στη γάστρα με ταλιατέλες

Μοσχαράκι σιγοψημένο στη γάστρα με ταλιατέλες

by #MadeWithAB

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Μοσχαράκι σιγοψημένο στη γάστρα με ταλιατέλες

Ingredients for 5 People

5 People
  • 150 ml μπύρα lager
  • 200 ml χυμός πορτοκάλι
  • 1500 g μοσχάρι ολόκληρο κομμάτι (βόεια ελιά, μπούτι, κότσι ή σπάλα)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 150 g παρμεζάνα (για το σερβίρισμα)
  • 500 g ταλιατέλες (για το σερβίρισμα)
  • 30 g βούτυρο
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ/γ καπνιστό κόκκινο πιπέρι
  • 1/4 κ/γ θυμάρι
  • 1/2 κ/γ κόλιανδρος
  • 1/2 κ/γ πιπέρια
  • 1 κ/σ τοματοπελτές
  • 1 κ/σ μουστάρδα
  • 1 κ/σ αλεύρι
  • 1 κ/σ μέλι
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε τέταρτα

Start cooking

1. Σε ευρύχωρη κατσαρόλα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο το μοσχάρι από όλες τις πλευρές να θωρακιστεί και να πάρει χρώμα. 2. Σε ευρύχωρο τηγάνι σοτάρουμε τα λαχανικά με το βούτυρο για 3’, πασπαλίζουμε με το αλεύρι και αποσύρουμε. 3. Βάζουμε στον πάτο της γάστρας τα κρεμμύδια, τα σκόρδα, τα καρότα, επάνω ακουμπάμε το μοσχάρι. 4. Στο γουδί ανακατεύουμε και «σπάμε» όλα τα μπαχαρικά και τα ανακατεύουμε με το μέλι, τη μουστάρδα και τον τοματοπελτέ, με αυτό το μείγμα καλύπτουμε το μοσχάρι εξωτερικά. 5. Προσθέτουμε τη μπύρα και το χυμό πορτοκαλιού και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 120’ στους 180οC. 6. Μαζεύουμε όλα τα υγρά που περίσσεψαν και τα λαχανικά τα πολτοποιούμε δημιουργώντας μια σάλτσα. 7. Σερβίρουμε τις ταλιατέλες με το μοσχαράκι, τη σάλτσα και παρμεζάνα τριμμένη.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Main courses
  • Μοσχαράκι σιγοψημένο στη γάστρα με ταλιατέλες