Recipe Search ResultsΜοσχαράκι στιφάδο με χοντρό μακαρόνι ή πένvες
Ab logo
  • Μοσχαράκι στιφάδο με χοντρό μακαρόνι ή πένvες

Μοσχαράκι στιφάδο με χοντρό μακαρόνι ή πένvες

by #MadeWithAB

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Μοσχαράκι στιφάδο με χοντρό μακαρόνι ή πένvες

Ingredients for 6 People

6 People
  • 1 κ/γ τοματοπελτές
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 μοσχοκάρφια γαρίφαλο
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 5 κόκκοι μπαχάρι
  • 1/2 κ/γ θυμάρι
  • 1 κ/σ βούτυρο
  • 40 ml ελαιόλαδο
  • 1500 g μοσχάρι
  • 600 ml ζωμός
  • 30 ml ξύδι μπαλσάμικο
  • 150 ml κόκκινο κρασί
  • 1 καρότο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία μακαρόνια χοντρά ή πένες
  • 700 g κρεμμυδάκια για στιφάδο

Start cooking

1. Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε σε κρύο νερό για 60’. 2. Σε μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε το μοσχάρι μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. 3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα και σωτάρουμε για μερικά λεπτά ακόμη. 4. Σβήνουμε με το κρασί, μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τον τοματοπελτέ, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά και το ζωμό. 5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 75’ περίπου, ελέγχοντας τα υγρά του. 6. Κατόπιν σωτάρουμε στο τηγάνι τα κρεμμυδάκια και τα καρότα με το βούτυρο, σβήνουμε με το ξύδι και τα προσθέτουμε στο μοσχάρι. 7. Αν χρειάζεται προσθέτουμε επιπλέον ζωμό, αλατίζουμε και σιγοβράζουμε για 35’ μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια. 8. Βράζουμε τα μακαρόνια, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας 9. Σερβίρουμε το στιφάδο με τα μακαρόνια και περιχύνουμε με τη σάλτσα
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Main courses
  • Μοσχαράκι στιφάδο με χοντρό μακαρόνι ή πένvες