Recipe Search ResultsMοσχαράκι βιολογικό φρικασέ
Ab logo
  • Mοσχαράκι βιολογικό φρικασέ

Mοσχαράκι βιολογικό φρικασέ

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

High

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Mοσχαράκι βιολογικό φρικασέ

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 6 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκι
  • 2 ματσάκια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • Αλάτι
  • 2 λεμόνι (χυμός)
  • 1 κιλό μοσχαράκι (μπούτι) βιολογικό σε μερίδες
  • 2 κρόκος αυγού
  • πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό και ρίχνουμε το μοσχαράκι. Tο αφήνουμε να βράσει έως ότου μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το ελαιόλαδο, το σέλινο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και 2 ποτήρια νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 2 ώρες περίπου. Πριν σβήσουμε το φαγητό βάζουμε 6 κουταλιές της σούπας ζωμό από το κρέας μας, σε ένα μπολάκι, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών και το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει η σάλτσα. Pίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και το φρικασέ μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
  • Mοσχαράκι βιολογικό φρικασέ

Shop this recipe

Essential ingredients