Mοσχαράκι βιολογικό φρικασέ
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
HardDuration
>60'Pricing
HighRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 6 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκι
- 2 ματσάκια σέλινο ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
- 2 κουταλιές αλεύρι
- Αλάτι
- 2 λεμόνι (χυμός)
- 1 κιλό μοσχαράκι (μπούτι) βιολογικό σε μερίδες
- 2 κρόκος αυγού
- πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7064221
7064311
7064307
7069573
Load 4 more products
Start cooking
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό και ρίχνουμε το μοσχαράκι. Tο αφήνουμε να βράσει έως ότου μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το ελαιόλαδο, το σέλινο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και 2 ποτήρια νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 2 ώρες περίπου. Πριν σβήσουμε το φαγητό βάζουμε 6 κουταλιές της σούπας ζωμό από το κρέας μας, σε ένα μπολάκι, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών και το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει η σάλτσα. Pίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και το φρικασέ μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7064221
7064311
7064307
7069573
Load 4 more products