Recipe Search ResultsΜοσχαράκι βιολογικό φρικασέ
Ab logo
  • Μοσχαράκι βιολογικό φρικασέ

Μοσχαράκι βιολογικό φρικασέ

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Μοσχαράκι βιολογικό φρικασέ

Ingredients for 4 People

4 People
  • 6 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
  • Αλάτι
  • 2 λεμόνι (χυμός)
  • 2 κουταλιά αλεύρι
  • 2 κρόκος αυγού
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
  • 2 ματσάκια σέλινο ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 kg μοσχαράκι (μπούτι) βιολογικό σε μερίδες
  • πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό και ρίχνουμε

το μοσχαράκι. Tο αφήνουμε να βράσει έως ότου

μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε

τα κρεμμυδάκια, το ελαιόλαδο, το σέλινο,

το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και 2 ποτήρια νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε

το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 2 ώρες

περίπου. Πριν σβήσουμε το φαγητό βάζουμε

6 κουταλιές της σούπας ζωμό από το κρέας μας,

σε ένα μπολάκι, προσθέτουμε το αλεύρι

και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε

τους κρόκους των αυγών και το χυμό λεμονιού,

ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει

η σάλτσα. Pίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα

και το φρικασέ μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Dinner
All seasons
Main courses
  • Μοσχαράκι βιολογικό φρικασέ

Shop this recipe

Essential ingredients