Μοσχαράκι βιολογικό φρικασέ
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
HighRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 6 ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
- Αλάτι
- 2 λεμόνι (χυμός)
- 2 κουταλιά αλεύρι
- 2 κρόκος αυγού
- 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
- 2 ματσάκια σέλινο ψιλοκομμένα
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 kg μοσχαράκι (μπούτι) βιολογικό σε μερίδες
- πιπέρι
Shop this recipe
Essential ingredients
7064221
7062943
7069573
7082725
Load 4 more products
Start cooking
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό και ρίχνουμε
το μοσχαράκι. Tο αφήνουμε να βράσει έως ότου
μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε
τα κρεμμυδάκια, το ελαιόλαδο, το σέλινο,
το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και 2 ποτήρια νερό.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε
το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 2 ώρες
περίπου. Πριν σβήσουμε το φαγητό βάζουμε
6 κουταλιές της σούπας ζωμό από το κρέας μας,
σε ένα μπολάκι, προσθέτουμε το αλεύρι
και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε
τους κρόκους των αυγών και το χυμό λεμονιού,
ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει
η σάλτσα. Pίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα
και το φρικασέ μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Dinner
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7064221
7062943
7069573
7082725
Load 4 more products