Recipe Search ResultsΜοσχάρι Σετσουάν με καυτερή σάλτσα
Ab logo
  • Μοσχάρι Σετσουάν με καυτερή σάλτσα

Μοσχάρι Σετσουάν με καυτερή σάλτσα

by Βίκυ Σμυρλή

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Μοσχάρι Σετσουάν με καυτερή σάλτσα

Ingredients for 3 People

3 People
  • 500 γρ. μοσχάρι γάλακτος
  • Πολύ λεπτές λωρίδες καρότου για να σχηματίσετε ένα λουλούδι (Γαρνιτούρα)
  • Τρυφερά φύλλα από κινέζικο λάχανο (Γαρνιτούρα)
  • 300 ml ζωμό κότας φρέσκο ή από βιολογικό κύβο
  • 1,5 κουταλιές της σούπας πάστα φασολιών (bean sauce)
  • 1 πρέζα πιπέρι Σετσουάν
  • 6 κουταλιές της σούπας σπορέλαιο της αρεσκείας σας
  • 4 ψιλοκομμένες καυτερές πιπερίτσες
  • 2 κλαδάκια σέλερι κομμένα λοξά
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • Αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 2 κουταλιές της σούπας άσπρο ξηρό κρασί
  • Μαϊντανός (Γαρνιτούρα)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • 7074447
  • ΚΑΡΟΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ
    This item is no longer available
    7063927
  • ΛΑΧΑΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
    This item is no longer available
    7063815
  • Start cooking

    Πλένετε και στεγνώνετε με ένα χαρτί κουζίνας το κρέας. Το αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει για λίγο όσο ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά. Το κόβετε με κοφτερό μαχαίρι ή με ηλεκτρικό σε φέτες φάρδους 5εκ. και πάχους 5χιλ. Αναμειγνύετε σε ένα μπολ, μη μεταλλικό, 1 κουταλιά της σούπας κρασί, 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας, το ασπράδι του αβγού, το κορν φλάουρ και μισή κουταλιά του τσαγιού αλάτι. Προσθέτετε τις λωρίδες του κρέατος και τις αφήνετε να μαριναριστούν. Πλένετε το λάχανο και το στεγνώνετε καλά. Το κόβετε σε λωρίδες 7 εκ.μάκρους και 5εκ. φάρδους. Καθαρίζετε το σέλερι και τα κρεμμυδάκια και τα κόβετε σε λεπτές λωρίδες μήκους 10εκ. Ζεσταίνετε το σπορέλαιο σε χαμηλή φωτιά και σοτάρετε τις πιπερίτσες μαζί με το πιπέρι Σετσουάν. Βγάζετε τα πιπέρια με προσοχή με τρυπητή κουτάλα και ρίχνετε στο καυτερό σπορέλαιο το λάχανο, το σέλερι, τα κρεμμυδάκια και τα σοτάρετε για 1 λεπτό. Βγάζετε τα λαχανικά από το wok και τα κρατάτε στην άκρη. Ρίχνετε στο wok την πάστα φασολιών και το ζωμό κότας και τα βράζετε σε δυνατή φωτιά σκεπασμένα για λίγα λεπτά. Βάζετε πάλι τα λαχανικά στο wok και τα βράζετε σκεπασμένα για 2 λεπτά. Τα μεταφέρετε από το wok σε μια πιατέλα. Ρίχνετε το υπόλοιπο κρασί και τη σάλτσα σόγιας στο wok, χαμηλώνετε τη φωτιά και τη σιγοβράζετε. Βάζετε τις φέτες του κρέατος στο wok και τις μαγειρεύετε, μέσα τη σάλτσα και από τις δύο πλευρές γυρίζοντάς τις με ξύλινο πιρούνι. Τις βάζετε πάνω στα λαχανικά στην πιατέλα.Πασπαλίζετε το κρέας με πιπέρι Σετσουάν και με πιπερίτσες σε ροδέλες. Γαρνίρετε με φύλλα λάχανου, μαϊντανό, και ένα δυο λουλουδάκια σχηματισμένα από λεπτές λωρίδες καρότου.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Lunch
    All seasons
    Main courses
    • Μοσχάρι Σετσουάν με καυτερή σάλτσα

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • 7074447
  • ΚΑΡΟΤΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ
    This item is no longer available
    7063927
  • ΛΑΧΑΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ
    This item is no longer available
    7063815