Μοσχάρι με Ελιές και Φέτα
by #MadeWithAB
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Main courses

Ingredients for 4 People
- 1200 g μοσχάρι ελιά
- 2 κρεμμύδια, κομμένο σε φέτες
- 3 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
- 100 ml κόκκινο κρασί
- 1 κ/σ τοματοπελτές
- 200 g τομάτες κονκασέ
- 300 ml ζωμός βοδινού
- 1/2 κ/γ ζάχαρη
- 1/2 κ/γ κύμινο
- 5 κόκκοι μπαχάρι
- 100 ml ελαιόλαδο
- 100 g πράσινες ελιές
- 150 κ/σ φέτα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Start cooking
1. Σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα σε ένα τηγάνι μαζί με 4 κ/σ ελαιόλαδο. 2. Σε μια κατσαρόλα σωτάρουμε με υπόλοιπο ελαιόλαδο το μοσχάρι μέχρι να ροδίσει καλά. 3. Προσθέτουμε τα σωταρισμένα κρεμμύδια, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα μπαχαρικά. 4. Προσθέτουμε τις τομάτες, τον πελτέ, τη ζάχαρη, το ζωμό, το αλατοπίπερο. 5. Σιγοβράζουμε για 90’, αποσύρουμε και προσθέτουμε τη φέτα και τις ελιές. 6. Σερβίρουμε με ρύζι, ζυμαρικά ή πατάτες.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Main courses