facebook-pixel
Recipe Search ResultsΜοσχάρι σοφρίτο Κερκυραϊκό με σκόρδο και μαϊντανό
Ab logo
  • Μοσχάρι σοφρίτο Κερκυραϊκό με σκόρδο και μαϊντανό
Μοσχάρι σοφρίτο Κερκυραϊκό με σκόρδο και μαϊντανό

Μοσχάρι σοφρίτο Κερκυραϊκό με σκόρδο και μαϊντανό

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Hard
>60'
5/5
High

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1 κιλό μοσχάρι κιλότο σε φέτες λίγο χτυπημένο, κομμένο σε μπουκιές (7-9εκ πάχος)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 8 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φετούλες
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ξίδι λευκό
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι
  • 1 κιλό μοσχάρι κιλότο σε φέτες λίγο χτυπημένο, κομμένο σε μπουκιές (7-9εκ πάχος)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 8 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε λεπτές φετούλες
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ξίδι λευκό
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι

Start cooking

Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε ένα μικρό πιάτο αναμιγνύουμε το αλάτι με το πιπέρι και σε ένα δεύτερο τοποθετούμε το αλεύρι. Περνάμε τις μπουκιές του κρέατος και από τις δύο πλευρές, πρώτα από το αλατοπίπερο και ύστερα από το αλεύρι. Τινάζουμε ελαφρά τα κομμάτια του κρέατος να φύγει το πολύ αλεύρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τα κομμάτια του κρέατος και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Παίρνουμε μια κατσαρόλα με βαρύ και φαρδύ πάτο και στρώνουμε τα μισά κομμάτια κρέατος. Πασπαλίζουμε με άφθονο μαϊντανό και το μισό σκόρδο. Τοποθετούμε από πάνω τα υπόλοιπα κομμάτια κρέατος και τον υπόλοιπο μαϊντανό και σκόρδο. Ρίχνουμε το ξίδι και ένα φλιτζάνι καλά γεμάτο χλιαρό νερό. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 50-60 λεπτά. Το κρέας πρέπει να είναι πολύ μαλακό και η σάλτσα πηχτή.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Starters & nibbles

Shop recipe for 4 servings