Recipe Search ResultsMοσχαρίσια μπιφτέκια με ρίγανη και θυμάρι και πατάτες τηγανητές στον φούρνο με πάπρικες
Ab logo
  • Mοσχαρίσια μπιφτέκια με ρίγανη και θυμάρι και πατάτες τηγανητές στον φούρνο με πάπρικες

Mοσχαρίσια μπιφτέκια με ρίγανη και θυμάρι και πατάτες τηγανητές στον φούρνο με πάπρικες

by #MadeWithAB

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Mοσχαρίσια μπιφτέκια με ρίγανη και θυμάρι και πατάτες τηγανητές στον φούρνο με πάπρικες

Ingredients for 6 People

6 People
  • 30 ml ελαιόλαδο + 60 ml επιπλέον για το κρεμμύδι
  • 200 g κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 80 g κιμάς μοσχαρίσιος (περασμένος 1 φορά από τη μηχανή)
  • 4 κ. σ. ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • 1 κ.γ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 20 g κέτσαπ
  • 30 g σάλτσα σόγιας
  • αλάτι
  • 30 g ούζο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 60 g ψωμί (μουλιασμένο)
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
  • 1 φλ. μουστάρδα
  • 1 φλ. ντοματίνια, κομμένα στην μέση
  • 1 κ. σ. ξίδι μπαλσάμικο
  • 2 κ. σ. χυμός λεμονιού + ξύσμα από μισό λεμόνι
  • 1 κ. σ. κόλιανδρος ξερός
  • 45 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. ξερό κρεμμυδι, ψιλοκομμένο
  • 1/2 κιλό πατάτες
  • 2 κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ. σ. αποξηραμένο κρεμμύδι
  • 2 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • 45 ml ελαιόλαδο

Start cooking

Πατάτες: Κόβουμε τις πατάτες, όπως για τηγανητές, τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί να χωράνε ακριβώς. Πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και τις πάπρικες, το αποξηραμένο κρεμμύδι, ραντίζουμε με το λάδι και τις ανακατεύουμε πολύ καλά να πάνε παντού τα αρώματα. Τις απλώνουμε σε μία στρώση και τις ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 200°C. Μπιφτέκια: Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι στα 60 ml ελαιόλαδο για 5 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε καλά βρέχοντας τα χέρια μας σε νερό πού και πού. Πλάθουμε 12 μπιφτεκάκια και τα αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. Τα ψήνουμε στο γκριλ για 8 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν. Σάλτσα μουστάρδας: Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και σερβίρουμε μαζί με τα μπιφτέκια και τις πατάτες. ΤΙΠ: Το μυστικό στις πατάτες τηγανητές φούρνου είναι να τις ανακατέψουμε πολύ καλά για λίγα λεπτά, ώστε να «πιάσουν» καλά τα αρώματα.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
  • Mοσχαρίσια μπιφτέκια με ρίγανη και θυμάρι και πατάτες τηγανητές στον φούρνο με πάπρικες