Recipe Search ResultsΜοσχαρίσια σουβλάκια με σάλτσα τσιμιτσούρι
Ab logo
  • Μοσχαρίσια σουβλάκια με σάλτσα τσιμιτσούρι

Μοσχαρίσια σουβλάκια με σάλτσα τσιμιτσούρι

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
High Protein
Main courses
Μοσχαρίσια σουβλάκια με σάλτσα τσιμιτσούρι

Ingredients for 2 People

2 People
  • 500 γρ. μοσχαρίσια κόντρα, κομμένη σε μπουκιές
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε μικρά κυβάκια 5*5εκ.
  • 2 κούπες πιπεριά φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια 5*5εκ.
  • 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
  • 1/4 κ.γ. τριμμένο κύμινο
  • 1/2 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
  • Αλάτι
  • 250 γρ. ρόκα
  • 120 ml. ελαιόλαδο
  • 2 σκ. σκόρδο, σπασμένες
  • 2 κ.σ. ξύδι από λευκό κρασί
  • 1/4 κ.γ. μπούκοβο
  • Πιπέρι

Start cooking

1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς στο γκριλ. 2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε την πάπρικα, τη ζάχαρη, το κύμινο, 1κ.γ. αλάτι, προσθέτουμε το κρέας και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να πάει παντού η μαρινάδα. 3. Περνάμε εναλλάξ το κρέας με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές σε καλαμάκια. Βάζουμε μια σχάρα σε ένα ταψί του φούρνου, τοποθετούμε από πάνω τα καλαμάκια και τα ψήνουμε για περίπου 8’-10’ ανάλογα με το πόσο ψημένα τα θέλουμε. 4.Για τη σάλτσα chimichurri: Παράλληλα βάζουμε στο multi τη ρόκα, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξύδι, το μπούκοβο, 1 κ.γ. αλάτι και ¼ κ.γ. πιπέρι. Χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα τελείως. 5. Σερβίρουμε τα καλαμάκια μας ζεστά με τη σάλτσα chimichurri. #TSOULOTIP: Στη σάλτσα θα μπορούσαμε αντί για ρόκα να βάλουμε κόλιανδρο πάει πάρα πολύ. Αν θέλετε δοκιμάστε το βάζοντας ένα μάτσο κόλιανδρο για να το φτιάξετε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
High Protein
Lunch
Main courses
  • Μοσχαρίσια σουβλάκια με σάλτσα τσιμιτσούρι