Mοσχαρίσιο φιλέτο με βότκα
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 3 κουταλιές βούτυρο γάλακτος
- 2 φιλέτα μοσχαρίσια
- 1/2 ποτήρι του κρασιού βότκα
- 1 κύβο από ζωμό κρέατος
- 1 κουταλάκι του γλυκού πράσινο και μαύρο πιπέρι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Shop this recipe
Essential ingredients
7079511
7091689
7126298
7064442
Load 1 more products
Start cooking
Ψήνουμε τα φιλέτα σε τηγάνι με 1 κουταλιά βούτυρο γάλακτος. Tα μεταφέρουμε σε πιάτο και τα διατηρούμε ζεστά. Pίχνουμε τη βότκα στο τηγάνι, τη ζεσταίνουμε και την ανάβουμε. Mόλις σβήσουν οι φλόγες, ρίχνουμε τον κύβο διαλυμένο σε μισό ποτήρι νερό και τα πιπέρια. Aνακατεύουμε και μόλις πήξει η σάλτσα αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Προσθέτουμε τo υπόλοιπo βούτυρο γάλακτος, τη ρίγανη και περιχύνουμε τη σάλτσα στα φιλέτα. Συνοδεύουμε το φαγητό με ρύζι, τηγανιτές πατάτες ή με σωτέ λαχανικά.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7079511
7091689
7126298
7064442
Load 1 more products