Μοσχαρίσιο νουά με λευκή σάλτσα
by Νίκος Μαούνης
Difficulty
AverageDuration
>60'Pricing
HighRating
Not rated yetClassic
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 1200 γρ. περίπου ολόκληρο νουά τυλιγμένο στο δίχτυ
- πιπέρι
- 1 στυμμένο λεμόνι
- 1 κουταλιά σούπας φυλλαράκια φρέσκου δεντρολίβανου
- 1 ποτήρι κρασιού λευκό ξηρό κρασί
- 2 φύλλα δάφνης
- ζεστό νερό ή ζωμός κρέατος
- 2 καρότα μεγάλα κομμένα σε κυβάκια
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ολόκληρα
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 5 σκελίδες σκόρδου, μέτριες
- Αλάτι
Shop this recipe
Essential ingredients
7062945
7133892
7087788
7068814
Load 4 more products
Start cooking
Πλένουμε και στεγνώνουμε το κρέας σε χαρτί κουζίνας. Το χαράζουμε σε 5 διαφορετικά σημεία, στην φορά των ινών και βάζουμε τις σκελίδες του σκόρδου. Σοτάρουμε το κρέας, από όλες τις πλευρές για να «θωρακιστεί» και να κρατήσει του χυμούς του, και όταν ροδίσει ρίχνουμε τα κρεμμύδια και αφήνουμε για 2-3 λεπτά ώσπου να ροδίσουνε ελαφρά. Σβήνουμε με το κρασί και αφού εξατμιστεί προσθέτουμε το καρότο, τη δάφνη και ζεστό νερό ή ζωμό, τόσο που να καλύψει το νουά. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα και 45 λεπτά. Εάν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό. Ρίχνουμε το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και το δεντρολίβανο και αφήνουμε να βράσει για άλλα 15 λεπτά περίπου χωρίς καπάκι, έτσι ώστε να δέσει ελαφρώς η σάλτσα. Σερβίρετε σε πιατέλα κομμένο σε φέτες. Σουρώνετε τη σάλτσα και το περιχύνετε. Συνοδεύετε με πιλάφι ή τηγανητές πατάτες.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7062945
7133892
7087788
7068814
Load 4 more products