Recipe Search ResultsΜους φρέσκου σολομού
Ab logo
  • Μους φρέσκου σολομού

Μους φρέσκου σολομού

by Βίκυ Σμυρλή

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

High

Rating

1 of 5
Classic
Everyday recipe
Starters & nibbles
Μους φρέσκου σολομού

Ingredients for 4 People

4 People
  • 600 γρ. φρέσκο σολομό (για το σολομό)
  • αλάτι (για τη μους)
  • 10 φύλλα ζελατίνας μουλιασμένα σε κρύο νερό (για τη μους)
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (για τη μους)
  • 1 (χυμός) (για τη μους) λεμόνι
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό από το βράσιμο του σολομού (για τη μους)
  • 1 (για το σολομό) κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά του τσαγιού κόκκοι μαύρου πιπεριού (για το σολομό)
  • 1 (για το σολομό) καρότο
  • 1 κλωναράκι μαϊντανό (για το σολομό)
  • 500 ml ξηρό λευκό κρασί (για το σολομό)
  • 1 κλωναράκι σέλινο (για το σολομό)
  • πιπέρι καγιέν (για τη μους)

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Βάζετε τον σολομό με το κρασί και τα μυρωδικά σε σκεύος με καπάκι και τον βράζετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 1800C για 30 λεπτά. Τον αφήνετε να κρυώσει και τον ξεκοκαλίζετε. Στραγγίζετε τον ζωμό του και κρατάτε 1 φλιτζάνι. Χτυπάτε τον σολομό με τον μισό ζωμό που κρατήσατε, το καρότο και το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές. Ζεσταίνετε τον υπόλοιπο ζωμό και διαλύετε μέσα τις μουλιασμένες ζελατίνες. Τις ρίχνετε μέσα στη μους και ανακατεύετε για να πάει η ζελατίνα παντού. Στρώνετε μια φόρμα μακρόστενη (υπάρχουν και φόρμες σε σχήμα ψαριού) με διαφανή μεμβράνη. Φροντίζετε να εξέχουν οι άκρες της προς τα έξω. Γεμίζετε τη φόρμα με τη μους και την αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει για 6 ώρες τουλάχιστον ή από την προηγουμένη. Ξεφορμάρετε τη φόρμα τραβώντας τις άκρες της ζελατίνας. Την μεταφέρετε σε πιατέλα και την συνοδεύετε με ροδέλες λεμονιού και φρυγανίτσες από μαύρο ψωμί. Διακοσμείτε με φουντίτσες άνηθου.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Everyday recipe
Brunch
All seasons
Starters & nibbles
  • Μους φρέσκου σολομού

Shop this recipe

Essential ingredients