Recipe Search ResultsΜους γιαουρτιού με κουραμπιέδες και κόκκινα φρούτα
Ab logo
  • Μους γιαουρτιού με κουραμπιέδες και κόκκινα φρούτα

Μους γιαουρτιού με κουραμπιέδες και κόκκινα φρούτα

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Christmas,New Year's Day
Desserts
Μους γιαουρτιού με κουραμπιέδες και κόκκινα φρούτα

Ingredients for 6 People

6 People
  • 50 γρ. νερό (Για τη σάλτσα των φρούτων)
  • 180 γρ. ζάχαρη (Για τη σάλτσα των φρούτων)
  • λίγα ακόμα κόκκινα φρούτα, για το σερβίρισμα (Για τη σάλτσα των φρούτων)
  • 300 γρ. μείγμα κόκκινων φρούτων (φράουλες, σμέουρα, βατόμουρα, μύρτιλα, φραγκοστά-φυλα), φρέσκων ή κατεψυγμένων (Για τη σάλτσα των φρούτων)
  • 120 γρ. ζάχαρη άχνη (Για τη μους γιαουρτιού)
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά (Για τη μους γιαουρτιού)
  • 20 ανθόνερο (Για τη μους γιαουρτιού)
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με κρεμώδη υφή (Για τη μους γιαουρτιού)
  • αμύγδαλα ψημένα, σπασμένα
  • φύλλα δυόσμου
  • 5 κουραμπιέδες

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    This item is no longer available
  • Βατόμουρα Κόκκινα Ελληνικά 125gr
    This item is no longer available
  • Βατόμουρα Κόκκινα Ελληνικά 125gr
    This item is no longer available
  • Start cooking

    - Σε μια μπασίνα χτυπάμε ελαφρά με σύρμα το γιαούρτι και το ανθόνερο μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα.
    - Φτιάχνουμε τη σαντιγί χτυπώντας με το σύρμα του μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη. Προσέχουμε να μην την παραχτυπήσουμε και κόψει.
    - Ρίχνουμε στο μείγμα τη σαντιγί σε τρεις  δόσεις, ενσωματώνοντάς την με μια μαρίζ. Βάζουμε τη μους που φτιάξαμε στο ψυγείο.
    - Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη σάλτσα των φρούτων. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό. Ελέγχουμε με θερμόμετρο και μόλις η θερμοκρασία φτάσει στους 118ΊC προσθέτουμε τα φρούτα και ανακατεύουμε με κουτάλα μέχρι να βράσουν. Τα αφαιρούμε από τη φωτιά όταν η θερμοκρασία φτάσει τους 105ΊC.
    - Βάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη σκεπασμένο με μεμβράνη για 1 ώρα, μέχρι να κρυώσει καλά (όχι να καταψυχθεί).
    - Ρίχνουμε στον πάτο 6 κολονάτων ποτηριών λίγη σάλτσα φρούτων. Με ένα μαχαίρι σπάμε τους κουραμπιέδες σε κομμάτια και βάζουμε τη μισή ποσότητα στον πάτο των ποτηριών. Από πάνω στρώνουμε μους γιαουρτιού χρησιμοποιώντας μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με αστεροειδές κορνεδάκι. Ξαναστρώνουμε κουραμπιέδες και μους και τελειώνουμε κάνοντας μια ροζέτα με τη μους γιαουρτιού.  
    - Διακοσμούμε με κόκκινα φρούτα, σπασμένα αμύγδαλα και ένα φύλλο δυόσμου.

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Modern Greek
    Classic
    Christmas,New Year's Day
    Dessert
    Winter
    Desserts
    • Μους γιαουρτιού με κουραμπιέδες και κόκκινα φρούτα

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΖΑΧΑΡΗ ΛΕΥΚΗ  1 KG
    This item is no longer available
  • Βατόμουρα Κόκκινα Ελληνικά 125gr
    This item is no longer available
  • Βατόμουρα Κόκκινα Ελληνικά 125gr
    This item is no longer available