Recipe Search ResultsΜους κρητικού ανθότυρου με τρίμμα από ξεροτήγανα
Ab logo
  • 00:00
    -00:51
  • Μους κρητικού ανθότυρου με τρίμμα από ξεροτήγανα

Μους κρητικού ανθότυρου με τρίμμα από ξεροτήγανα

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Easter
Desserts
Μους κρητικού ανθότυρου με τρίμμα από ξεροτήγανα

Ingredients for 6 People

6 People
  • 600 g ανθότυρο Κρήτης «ΑΒ Επιλογή»
  • 200 g μασκαρπόνε
  • 100 g γιαούρτι πρόβειο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε μορφή γιαουρτιού
  • 60 g ζάχαρη άχνη ΑΒ
  • 1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
  • 5 μεγάλα ξεροτήγανα κρητικά
  • μέλι από την Κρήτη «Η ΑΒ κοντά στην ελληνική γη», για το σερβίρισμα
  • κανέλα σκόνη, για το σερβίρισμα
  • Ανακάλυψε περισσότερες συνταγές στο νέο AB Foodstories

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

• Σε ένα μπολ βάζουμε το ανθότυρο, το μασκαρπόνε, το γιαούρτι, την άχνη και το ξύσμα λεμονιού και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με σπάτουλα μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. • Θρυμματίζουμε με τα χέρια τα ξεροτήγανα, κρατάμε στην άκρη 2-3 κ.σ. για την επιφάνεια και μοιράζουμε το υπόλοιπο σε 6-8 ποτήρια. Μεταφέρουμε την κρέμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα ποτήρια μέχρι επάνω. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα ξεροτήγανα. Βάζουμε τα ποτήρια στο ψυγείο για 2 ώρες. Λίγο πριν σερβίρουμε, ραντίζουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Classic
Easter
Dessert
Spring
Desserts
  • 00:00
    -00:51
  • Μους κρητικού ανθότυρου με τρίμμα από ξεροτήγανα

Shop this recipe

Essential ingredients