Recipe Search ResultsΜους τυριών τυλιγμένη με καπνιστό σολομό
Ab logo
  • Μους τυριών τυλιγμένη με καπνιστό σολομό

Μους τυριών τυλιγμένη με καπνιστό σολομό

by Βίκυ Σμυρλή

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

High

Rating

3 of 5
Classic
Everyday recipe
Starters & nibbles
Μους τυριών τυλιγμένη με καπνιστό σολομό

Ingredients for 4 People

4 People
  • 6 φύλλα ζελατίνας (για τη μους)
  • 1/2 φλιτζάνι τσάιβς (για τη μους)
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης από βάζο κομμένες σε καρεδάκια (για τη μους)
  • άσπρο πιπέρι (για τη μους)
  • αλάτι (για τη μους)
  • 1 (χυμός) (για τη μους) λεμόνι
  • 100 γρ. γιαούρτι πλήρες (για τη μους)
  • 200 γρ. Μασκαρπόνε (για τη μους)
  • 200 γρ. ανθότυρο λιωμένο με το πιρούνι (για τη μους)
  • 200 γρ. κατίκι Δομοκού (για τη μους)
  • 1/2 φλιτζάνι νερό ζεστό (για τη μους)
  • 400 γρ. φέτες καπνιστού σολομού (για την επικάλυψη)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Φύλλα Ζελατίνης 20g
    20 gr
    82,5 Ε/ Kg
    €1,65
    7083478
  • ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ (CHIVES) ΑΡΩΜΑ ΣΚΑΦΑΚΙ 50 GR
    This item is no longer available
    7133232
  • Πιπεριές Τύπου Φλωρίνης Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063752
  • 7064466
  • Start cooking

    Μουλιάζετε τη ζελατίνα σε κρύο νερό. Αναμειγνύετε τυριά, γιαούρτι, χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο σε ένα μπολ, χτυπώντας τα με ένα χτυπητήρι χειρός ή στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν ομοιογενές μείγμα. Προσθέτετε τα κυβάκια πιπεριάς και τα τσάιβς και τα ανακατεύετε με πιρούνι για να μοιραστούν ομοιόμορφα μέσα στο μείγμα των τυριών. Ζεσταίνετε μισό φλιτζάνι νερό και διαλύετε μέσα τις μουλιασμένες ζελατίνες. Τις ρίχνετε στο μείγμα των τυριών και ανακατεύετε γρήγορα για να διαλυθεί η ζελατίνα και να μην παγώσει τόπους- τόπους. Αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο. Ντύνετε μια φόρμα του κέικ μακρόστενη πρώτα μεδιαφανή μεμβράνη και στη συνέχεια με φέτες σολομού. Αφήνετε τις φέτες να κρέμονται στα πλάγια γιατί θα τις γυρίσετε να σκεπάσετε τη μους. Ρίχνετε στη φόρμα τη μους. Την σκεπάζετε με φέτες σολομού και γυρίζετε προς τα μέσα και τις άκρες που περισσεύουν. Αφήνετε τη μους στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον ή από την προηγουμένη. Την ξεφορμάρετε τραβώντας τις άκρες της μεμβράνης και τη βάζετε σε μακρόστενη πιατέλα σερβιρίσματος. Συνοδεύετε με λωρίδες φρέσκων λαχανικών, λεμόνι και φετούλες μαύρου ψωμιού ή έτοιμες φρυγανίτσες.
    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Brunch
    All seasons
    Starters & nibbles
    • Μους τυριών τυλιγμένη με καπνιστό σολομό

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Φύλλα Ζελατίνης 20g
    20 gr
    82,5 Ε/ Kg
    €1,65
    7083478
  • ΣΧΟΙΝΟΠΡΑΣΟ (CHIVES) ΑΡΩΜΑ ΣΚΑΦΑΚΙ 50 GR
    This item is no longer available
    7133232
  • Πιπεριές Τύπου Φλωρίνης Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063752
  • 7064466