- Ζεσταίνουμε το μέλι σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει λίγο πιο ρευστό, χωρίς όμως να πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι και τη σόδα. Ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα (ή με το μίξερ χειρός) τους κρόκους με το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξουμε μια ρευστή κρέμα. Προσθέτουμε το αρωματισμένο μέλι και το γάλα και αναδεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά, κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και αδειάζουμε εκεί το μείγμα του μελιού.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο μείγμα αλευριού. Ανακατεύουμε προσεκτικά με μια μαρίζ, με απαλές κινήσεις για να μην χάσει η μαρέγκα τον όγκο της.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ΊC. Βουτυρώνουμε ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζουμε εκεί το μείγμα. Το ψήνουμε για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα (περίπου 1 ώρα).
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κέικ οριζόντια σε δύο κομμάτια.
- Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ώστε να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά με μαρίζ σιλικόνης. Μόλις το γάλα πάρει το χρώμα της καραμέλας, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Απλώνουμε στο κάτω κομμάτι την κρέμα καραμέλας και σκεπάζουμε με το επάνω κομμάτι. Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.