facebook-pixel
Recipe Search ResultsΜπαχαροκέικ γεμιστό με κρέμα καραμέλα
Ab logo
  • Μπαχαροκέικ γεμιστό με κρέμα καραμέλα
Μπαχαροκέικ γεμιστό με κρέμα καραμέλα

Μπαχαροκέικ γεμιστό με κρέμα καραμέλα

by AB FOODSTORIES
Hard
>60'
0/5
Low

Ingredients forPeople

1 serving
  • 150 γρ. ζαχαρούχο γάλα (Για την κρέμα καραμέλας)
  • 1 κ.σ. νερό (Για την κρέμα καραμέλας)
  • 3 κ.σ. ζάχαρη (Για την κρέμα καραμέλας)
  • άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
  • ελάχιστο λιωμένο βούτυρο (ή μαργαρίνη) για τη φόρμα ή το ταψί
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή σταρένιο σκληρό, για ψωμί)
  • 100 ml γάλα φρέσκο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα (σκόνη)
  • 1/2 κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 3/4 φλ. τσαγιού μέλι, κατά προτίμηση θυμαρίσιο
  • 150 γρ. ζαχαρούχο γάλα (Για την κρέμα καραμέλας)
  • 1 κ.σ. νερό (Για την κρέμα καραμέλας)
  • 3 κ.σ. ζάχαρη (Για την κρέμα καραμέλας)
  • άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
  • ελάχιστο λιωμένο βούτυρο (ή μαργαρίνη) για τη φόρμα ή το ταψί
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή σταρένιο σκληρό, για ψωμί)
  • 100 ml γάλα φρέσκο
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα (σκόνη)
  • 1/2 κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

Start cooking

- Ζεσταίνουμε το μέλι σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνει λίγο πιο ρευστό, χωρίς όμως να πάρει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το μπαχάρι και τη σόδα. Ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα (ή με το μίξερ χειρός) τους κρόκους με το ελαιόλαδο, μέχρι να φτιάξουμε μια ρευστή κρέμα. Προσθέτουμε το αρωματισμένο μέλι και το γάλα και αναδεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά.
- Σε ένα δεύτερο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά, κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο και αδειάζουμε εκεί το μείγμα του μελιού.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και τα ρίχνουμε στο μείγμα αλευριού. Ανακατεύουμε προσεκτικά με μια μαρίζ, με απαλές κινήσεις για να μην χάσει η μαρέγκα τον όγκο της.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ΊC. Βουτυρώνουμε ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και αδειάζουμε εκεί το μείγμα. Το ψήνουμε για 1 ώρα μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει τελείως σε μια σχάρα (περίπου 1 ώρα).
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κέικ οριζόντια σε δύο κομμάτια.
- Ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό σε αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ώστε να λιώσει η ζάχαρη και να καραμελώσει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά με μαρίζ σιλικόνης. Μόλις το γάλα πάρει το χρώμα της καραμέλας, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Απλώνουμε στο κάτω κομμάτι την κρέμα καραμέλας και σκεπάζουμε με το επάνω κομμάτι. Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη ζάχαρη και σερβίρουμε.

 

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Father's day,Mother's Day,Breakfast,Brunch
Dessert
All seasons
Desserts

Shop recipe for 1 serving

  • 7135652
  • Μοσχοκάρυδο  40g
    This item is no longer available
    7064511
  • ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
    This item is no longer available
    7064499
  • ΜΠΑΧΑΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ 38 GR
    This item is no longer available
    7064495