facebook-pixel
Recipe Search ResultsΜπακαλιάρο με Χορταρικά
Ab logo
  • Μπακαλιάρο με Χορταρικά
Μπακαλιάρο με Χορταρικά

Μπακαλιάρο με Χορταρικά

by Πηγή ΑΒ Μagazine
Average
31'- 60'
0/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1 κιλό µπακαλιάρο κοµµένο σε κοµµάτια
  • 2 (µπαγιάτικο µουλιασµένο) (ψίχα) (για τη σκορδαλιά) φέτες ψωμί
  • Πιπέρι φρεσκοτριµµένο
  • Ελάχιστο αλάτι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας σταφίδες
  • 1 κουταλιά σούπας τοµατοπελτέ
  • 2 µεγάλα κρεµµύδια κοµµένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σπανάκι ψιλοκοµµένο
  • 1 κουταλιά σούπας µάραθο ψιλοκοµµένο
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού σέσκουλα ψιλοκοµµένα
  • 4 κουταλιές σούπας καυκαλίδες ψιλοκοµµένες
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού πράσα ψιλοκοµµένα
  • 1 γλυκοπατάτα κοµµένη σε φέτες
  • 2 πατάτες κοµµένες σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκελίδες σκόρδο (για τη σκορδαλιά)
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη σκορδαλιά)
  • 1 κουταλιά σούπας ξίδι (για τη σκορδαλιά)
  • Αλάτι (για τη σκορδαλιά)
  • Πιπέρι (για τη σκορδαλιά)
  • 1 κιλό µπακαλιάρο κοµµένο σε κοµµάτια
  • 2 (µπαγιάτικο µουλιασµένο) (ψίχα) (για τη σκορδαλιά) φέτες ψωμί
  • Πιπέρι φρεσκοτριµµένο
  • Ελάχιστο αλάτι
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κουταλιές σούπας σταφίδες
  • 1 κουταλιά σούπας τοµατοπελτέ
  • 2 µεγάλα κρεµµύδια κοµµένα σε λεπτές ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού σπανάκι ψιλοκοµµένο
  • 1 κουταλιά σούπας µάραθο ψιλοκοµµένο
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού σέσκουλα ψιλοκοµµένα
  • 4 κουταλιές σούπας καυκαλίδες ψιλοκοµµένες
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού πράσα ψιλοκοµµένα
  • 1 γλυκοπατάτα κοµµένη σε φέτες
  • 2 πατάτες κοµµένες σε φέτες

Start cooking

Σε µία κατσαρόλα σοτάρουµε τα κρεµµύδια µε το ελαιόλαδο για 3 λεπτά σε µέτρια φωτιά. Προσθέτουµε τις πατάτες, τη γλυκο-πατάτα, τα χορταρικά, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και 1/2 λίτρο νερό. Τα σιγοβράζουµε για 15 λεπτά και ρίχνουµε τις σταφίδες, τον τοµατοπελτέ αραιωµένο σε 2 κουταλιές νερό και ανακατεύουµε καλά ώστε να αναµιχθούν τα υλικά µεταξύ τους. Σε ένα µακρόστενο πυρέξ τοποθετούµε τον µπακαλιάρο και στρώνουµε πάνω του τα χορταρικά και τις πατάτες. Στη συνέχεια προσθέτουµε και την σάλτσα από τα χορταρικά. Ψήνουµε το φαγητό για 25 λεπτά σε µέτρια θερµοκρασία. Εν τω µεταξύ φτιάχνουµε τη σκορδαλιά: ρίχνουµε στο µπλέντερ το ψωµί, το σκόρδο, το αλάτι και το ξίδι. Προσθέτουµε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο χτυπώντας συνέχεια. Κα-θώς τη φτιάχνουµε, τη δοκιµάζουµε για να επιλέξουµε πόσο ξιδάτη ή αλµυρή τη θέλουµε.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Other
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings

  • Πατάτες Νάξου ΠΓΕ Συσκευασμένες
    This item is temporarily unavailable
    7222810
  • Γλυκοπατάτες Κόκκινες Ελληνικές
    This item is no longer available
    7064198
  • Πράσα Ελληνικά Χύμα
    This item is no longer available
    7063897
  • ΜΑΡΑΘΟΣ ΤΕΜΑΧΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ 1 ΤΕΜ
    This item is no longer available
    7064313