Start cooking
Σε µία κατσαρόλα σοτάρουµε τα κρεµµύδια µε το ελαιόλαδο για 3 λεπτά σε µέτρια φωτιά. Προσθέτουµε τις πατάτες, τη γλυκο-πατάτα, τα χορταρικά, ελάχιστο αλάτι, πιπέρι και 1/2 λίτρο νερό. Τα σιγοβράζουµε για 15 λεπτά και ρίχνουµε τις σταφίδες, τον τοµατοπελτέ αραιωµένο σε 2 κουταλιές νερό και ανακατεύουµε καλά ώστε να αναµιχθούν τα υλικά µεταξύ τους. Σε ένα µακρόστενο πυρέξ τοποθετούµε τον µπακαλιάρο και στρώνουµε πάνω του τα χορταρικά και τις πατάτες. Στη συνέχεια προσθέτουµε και την σάλτσα από τα χορταρικά. Ψήνουµε το φαγητό για 25 λεπτά σε µέτρια θερµοκρασία. Εν τω µεταξύ φτιάχνουµε τη σκορδαλιά: ρίχνουµε στο µπλέντερ το ψωµί, το σκόρδο, το αλάτι και το ξίδι. Προσθέτουµε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο χτυπώντας συνέχεια. Κα-θώς τη φτιάχνουµε, τη δοκιµάζουµε για να επιλέξουµε πόσο ξιδάτη ή αλµυρή τη θέλουµε.