Recipe Search ResultsΜπακαλιάρος σε κρούστα ψητός στον φούρνο με μαϊντανοσαλάτα με κάπαρη & καρύδια
Ab logo
  • Μπακαλιάρος σε κρούστα ψητός στον φούρνο με μαϊντανοσαλάτα με κάπαρη & καρύδια

Μπακαλιάρος σε κρούστα ψητός στον φούρνο με μαϊντανοσαλάτα με κάπαρη & καρύδια

by Εύα Μονοχάρη

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
National Day
Main courses
Μπακαλιάρος σε κρούστα ψητός στον φούρνο με μαϊντανοσαλάτα με κάπαρη & καρύδια

Ingredients for 4 People

4 People
  • 100 g παξιμάδια, τριμμένα
  • 2 σκόρδο
  • 150 g ψωμί μπαγιάτικο, μουλιασμένο σε νερό
  • 100 g φύλλα μαϊντανού
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 200 g γιαούρτι στραγγιστό
  • 100 g μουστάρδα, απαλή
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • 1 κ.σ. σουσάμι μαύρο
  • 2 κ.σ. καρυδόψιχα
  • 150 g φρυγανιά, τριμμένη
  • 1000 g μπακαλιάρος παστός
  • 1 κ.σ. κάππαρη
  • 2 κ.σ. καρυδόψιχα
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Κάπαρη  70 gr
    70 gr
    18,29 Ε/ Kg
    €1,28
    7072308
  • Καρυδόψιχα Ωμή 180g
    180 gr
    16,39 Ε/ Kg
    €2,95
    7544667
  • Ξίδι  400 ml
    400 ml
    1,2 Ε/ L
    €0,48
    7130596
  • Start cooking

    Για τον μπακαλιάρο 1. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα παξιμάδια, τη φρυγανιά, την καρυδόψιχα, το σουσάμι και το θυμάρι. 2. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, προσθέτουμε πιπέρι και λίγο αλάτι. 3. Στεγνώνουμε τον μπακαλιάρο, τον βουτάμε πρώτα στο υγρό μείγμα και κατόπιν τον πανάρουμε πολύ καλά στο μείγμα της φρυγανιάς. 4. Ακουμπάμε τα φιλέτα σε δίσκο ψησίματος που έχουμε καλύψει αντικολλητικό χαρτί. 5. Ψήνουμε για 30’ στους 180ο C και στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου, σε καλά προθερμασμένο φούρνο στο αερόθερμο. Για τη μαϊντανοσαλάτα 1. Στο μπλέντερ βάζουμε τον μαϊντανό, την κάπαρη, τα σκόρδα, την καρυδόψιχα και το μισό ελαιόλαδο. 2. Πολτοποιούμε και προσθέτουμε το ψωμί, το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. 3. Μόλις η σαλάτα είναι έτοιμη τη μεταφέρουμε σε μπολ και προσθέτουμε λίγη κάπαρη και λίγο ελαιόλαδο. 4. Σερβίρουμε τον ζεστό, τραγανό μπακαλιάρο με τη μαϊντανοσαλάτα και λεμόνι. Tips: -Μπορούμε να προσθέσουμε στο μείγμα του παναρίσματος και άλλα μυρωδικά ή μείγμα μπαχαρικών για ψάρι. -Στην μαϊντανοσαλάτα μπορούμε να προσθέσουμε και μια μικρή βραστή πατάτα μειώνοντας το ψωμί στα 100g
    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek Traditional
    Classic
    National Day
    Lunch
    Spring
    Main courses
    • Μπακαλιάρος σε κρούστα ψητός στον φούρνο με μαϊντανοσαλάτα με κάπαρη & καρύδια

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Κάπαρη  70 gr
    70 gr
    18,29 Ε/ Kg
    €1,28
    7072308
  • Καρυδόψιχα Ωμή 180g
    180 gr
    16,39 Ε/ Kg
    €2,95
    7544667
  • Ξίδι  400 ml
    400 ml
    1,2 Ε/ L
    €0,48
    7130596