Μπακαλιάρος τηγανητός με πουρέ αρακά και βινεγκρέτ δυόσμου
Μπακαλιάρος με πουρέ αρακά
Difficulty
EasyDuration
31'- 60'Pricing
LowRating
Not rated yetHigh Protein
Everyday recipe
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1 Συσκευασία Φυσικός πουρές αρακάς Μπάρμπα Στάθης
- 4 Φιλέτα μπακαλιάρου
- 1 φλ. Τσαγιού Αλεύρι
- 1 φλ. Τσαγιού Μπύρα ή σόδα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 κ.σούπας Δυόσμος ψιλοκομμένος (Για τη βινεγκρέτ δυόσμου)
- 100 ml Ελαιόλαδο (Για τη βινεγκρέτ δυόσμου)
- 3 κ.σούπας Μηλόξιδο (Για τη βινεγκρέτ δυόσμου)
- 1 κ.γλυκού Αλάτι (Για τη βινεγκρέτ δυόσμου)
Shop this recipe
Essential ingredients
7336021
7072818
7087510
7092871
Load 4 more products
Start cooking
Ρίχνουμε τον πουρέ αρακά σε κατσαρόλα μαζί με 100 ml νερό και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 5 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Χτυπάμε τα υλικά για τη βινεγκρέτ δυόσμου σε μούλτι. Ανακατεύουμε τα υλικά για το κουρκούτι σε ένα μπολ με τον αυγοδάρτη. Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι. Αλευρώνουμε τα φιλέτα μπακαλιάρου, τα βυθίζουμε στο κουρκούτι και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τα τηγανίζουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά και τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας. Μοιράζουμε τον πουρέ αρακά στα πιάτα και περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ δυόσμου. Ακουμπάμε ένα φιλέτο μπακαλιάρου σε κάθε πιάτο και σερβίρουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
High Protein
Everyday recipe
Lunch
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7336021
7072818
7087510
7092871
Load 4 more products