Μπακλαβάς με σοκολάτα
Difficulty
HardDuration
>60'Pricing
MediumRating
Not rated yet
Ingredients for 12 People
- 40 φύλλα κρούστας
- 250 γρ. βούτυρο πρόβειο
- 250 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 1/2 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- 300 γρ. καρύδια τριμμένα
- 650 γρ. Ζάχαρη (για το σιρόπι)
- 400 γρ. νερό (για το σιρόπι)
- 80 γρ. Γλυκόζη (για το σιρόπι)
- 10 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τεμαχισμένη (για το σιρόπι)
Shop this recipe
Essential ingredients
Start cooking
Λιώνουμε τα 2 είδη βουτύρου αλλά δεν το καίμε (θα χρησιμοποιήσετε όσο χρειαστεί για το άλλειμα των φύλλων).Βουτυρώνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί 30x40εκ. (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ταψί στις διαστάσεις που διαθέτουμε αλλά να είναι σχετικά μεγάλο) και απλώνουμε τα μισά φύλλα, βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Απλώνουμε το τριμμένο καρύδι που έχουμε ανακατέψει με την κανέλα, σε όλο το ταψί και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 20 φύλλα βουτυρώνοντάς τα και πάλι ένα-ένα. Βάζουμε το ταψί στο ψυγείο να παγώσει για να μπορέσουμε να το κόψουμε.Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια, πασπαλίζουμε με ελάχιστο νερό ώστε να μην «σηκωθούν» τα φύλλα στο ψήσιμο και ψήνουμε σε χαμηλό φούρνο στους 150oC για 1-1 ½ ώρα περίπου. Βράζουμε τη ζάχαρη, το νερό, την σοκολάτα σε κομμάτια και τη γλυκόζη για 3 λεπτά (3 λεπτά από το σημείο βρασμού). Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και σιροπιάζουμε με το σιρόπι ζεστό.