- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τρία είδη τυριού με ένα πιρούνι, μέχρι να ενωθούν καλά και να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το κονιάκ, τα κρεμμυδάκια και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα, μέχρι να σφίξει καλά.
- Καβουρδίζουμε τα φιστίκια και τα φουντούκια στο γκριλ για 3-4 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Τα κοπανάμε καλά στο γουδί. Πλένουμε τον άνηθο, τον στεγνώνουμε καλά και τον ψιλοκόβουμε. Βγάζουμε από το ψυγείο το μείγμα τυριού και το πλάθουμε σε μπαλίτσες, σε μέγεθος καρυδιού.
- Βάζουμε σε χωριστά πιάτα τον άνηθο, το σουσάμι με το μαυροσούσαμο, και τα φιστίκια με τα φουντούκια. Περνάμε κάθε μπαλίτσα από διαφορετικό υλικό ή κάνουμε συνδυασμούς με δύο επικαλύψεις π.χ. άνηθο και σουσάμι-μαυροσούσαμο.
- Αραδιάζουμε τις μπαλίτσες σε μια πιατέλα και τις αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι την ώρα του σερβιρίσματος.