facebook-pixel
Recipe Search ResultsΜπανάνα Παρφέ με Γιαούρτι, Μπισκότα Βουτύρου και Σφένδαμο
Ab logo
  • Μπανάνα Παρφέ με Γιαούρτι, Μπισκότα Βουτύρου και Σφένδαμο
Μπανάνα Παρφέ με Γιαούρτι, Μπισκότα Βουτύρου και Σφένδαμο

Μπανάνα Παρφέ με Γιαούρτι, Μπισκότα Βουτύρου και Σφένδαμο

by Food blogger Funky Cook
Μπανάνα Παρφέ με Γιαούρτι, Μπισκότα Βουτύρου και Σφένδαμο
Easy
>30'
5/5
Low

Ingredients forPeople

4 servings
  • 150 g Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ Soft
  • 80 g Μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 270 g Αλεύρι που φουσκώνει μόνο
  • 600 g Γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Εκλεκτό πλήρες
  • 50 ml Σιρόπι Σφενδάμου
  • 4 Μπανάνες Ώριμες
  • 1/2 κουτ. γλυκού Κανέλα
  • 150 g Βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ Soft
  • 80 g Μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 270 g Αλεύρι που φουσκώνει μόνο
  • 600 g Γιαούρτι ΝΟΥΝΟΥ Εκλεκτό πλήρες
  • 50 ml Σιρόπι Σφενδάμου
  • 4 Μπανάνες Ώριμες
  • 1/2 κουτ. γλυκού Κανέλα

Start cooking

Ετοιμάζουμε τα μπισκότα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο C. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει για 2 λεπτά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε για 3-4 λεπτά και προσθέτουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε και μόλις έχουμε μια σφιχτή ζύμη, σταματάμε το χτύπημα και πλάθουμε τα μπισκότα σε μέγεθος καρυδιού. Τα απλώνουμε σε δίσκο ψησίματος που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Για το παρφέ μπανάνα με γιαούρτι: Κόβουμε τις μπανάνες και τις πασπαλίζουμε με την κανέλα και το σφένδαμο. Σε 4 ποτηράκια κάνουμε στρώσεις με θρυμματισμένα μπισκότα, γιαούρτι, μπανάνες , σιρόπι σφενδάμου και σερβίρουμε!

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Breakfast
Breakfast
Other