Start cooking
Σε μεγάλο μπολ αναμιγνύουμε αρχικά τα δαμάσκηνα, τα βερίκοκα, τα κράνμπερις και τα σύκα με το κουάκερ, ανακατεύοντας καλά με τα δάχτυλά μας ώστε να ξεχωρίσουν τα κομματάκια μεταξύ τους και να διεισδύσει παντού το κουάκερ.Στη συνέχεια προσθέτουμε ανακατεύοντας καλά τις σταφίδες και το μέλι. Σε αυτό το σημείο ραντίζουμε τη μάζα που έχει σχηματισθεί με το νερό ώστε να γίνει το μίγμα συμπαγές. Προσθέτουμε τα κομματάκια τής σοκολάτας, ρίχνουμε για άρωμα τη σκόνη κανέλας και ανακατεύουμε.Αλείφουμε την εσωτερική επιφάνεια ενός στενόμακρου πυρέξ ή φόρμας με αντικολλητική επένδυση με ηλιέλαιο και αδειάζουμε το μίγμα μέσα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα σε 180οC για 15 λεπτά.Κόβουμε σε στενόμακρα κομμάτια πριν ακόμα κρυώσουν καλά με τη βρεγμένη λάμα ενός κοφτερού μαχαιριού. Η κάθε μπάρα πρέπει να είναι μέχρι 80 γρ.TIP Οι μπάρες δημητριακών αποτελούν κατάλληλη τροφή για την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας.