Recipe Search ResultsΜπάρες «μπακλαβά»
Ab logo
  • Μπάρες «μπακλαβά»

Μπάρες «μπακλαβά»

by Μαρία Μπίζιου

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Snacks
Μπάρες «μπακλαβά»

Ingredients for 10 People

10 People
  • 1/2 φλ. φουντούκια, χοντροκομμένα
  • 1 φλ. καρύδια, χοντροκομμένα
  • 1/2 φλ. αλεύρι αμυγδάλου (αλεσμένα αμύγδαλα)
  • 1,3 κ.σ. λάδι καρύδας
  • 0,1 κ.γ. θαλασσινό αλάτι
  • 1/3 φλ. μέλι
  • 1/3 φλ. κρεμώδες ταχίνι
  • 2 κ.σ. αλεύρι καρύδας
  • 1/2 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 0,1 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Start cooking

• Σε ένα τηγάνι ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά τα φουντούκια, τα καρύδια, την κανέλα, το γαρίφαλο, το αλεύρι αμυγδάλου, το λάδι καρύδας και το αλάτι να ψηθούν ελαφρώς, περίπου 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το μέλι, να ζεσταθεί και να γίνει υδαρές, χωρίς όμως να βράσει, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά. • Αδειάζουμε το μείγμα του τηγανιού σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με το ταχίνι, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλεύρι καρύδας. • Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι με αντικολλητική επιφάνεια, διαστάσεων 20x20 εκ., και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. • Καταψύχουμε για 30 λεπτά. Κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια και τυλίγουμε κάθε τετράγωνο με λαδόκολλα. Διατηρούνται καλύτερα στο ψυγείο, λόγω του λαδιού καρύδας.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Everyday recipe
Snack
All seasons
Snacks
  • Μπάρες «μπακλαβά»