Recipe Search ResultsΜπατσαριά
Ab logo
  • Μπατσαριά

Μπατσαριά

Όλα τα καλά της Ηπείρου βρίσκονται σε αυτή τη λατρεμένη πίτα! Δες τη συνταγή της Μπατσαριάς στο #MadewithAB

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Other
Main courses
Μπατσαριά

Ingredients for 10 People

10 People
  • 500 g καλαμποκάλευρο (για τη ζύμη)
  • 250 ml νερό (για τη ζύμη)
  • 200 ml γάλα πλήρες (για τη ζύμη)
  • 200 g πρόβειο γιαούρτι
  • 50 ml παρθένο ελαιόλαδο (για τη ζύμη)
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι (για τη ζύμη)
  • 1,5 kg χόρτα (για τη γέμιση)
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια (για τη γέμιση)
  • 2 κρεμμύδια (για τη γέμιση)
  • 1/2 ματσάκι άνηθος (για τη γέμιση)
  • 1/2 ματσάκι μάραθος (για τη γέμιση)
  • 3 κουτ. σούπας ξινός τραχανάς (για τη γέμιση)
  • 500 g φέτα πικάντικη (για τη γέμιση)
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι (για τη γέμιση)
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι (για τη γέμιση)
  • 50 ml παρθένο ελαιόλαδο (για τη γέμιση)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Αλεύρι Καλαμποκιού 1 kg
    This item is no longer available
    7070983
  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    This item is no longer available
    7128101
  • ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΛΕΥΚΟ ΠΡΟΒΕΙΟ 2% 240 GR
    This item is no longer available
    7150249
  • Ελαιόλαδο  1lt
    1 L
    4,29 Ε/ L
    €4,29
    7143658
  • Start cooking

    1. Ψιλοκόβουμε τα χορταρικά, τα αρωματικά, τα κρεμμύδια και τα ρίχνουμε σε σουρωτήρι. 2. Τα αλατίζουμε και τα στύβουμε με το χέρι για να βγάλουν τα υγρά τους. Τα σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 10’. Προσθέτουμε το πιπέρι, την φέτα, τον τραχανά και ανακατεύουμε. 3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε νερό, γάλα, λάδι και γιαούρτι και ανακατεύουμε με τον χτυπητήρι. 4. Προσθέτουμε σταδιακά το καλαμποκάλευρο και με το χέρι δημιουργούμε μια μαλακιά ζύμη, την οποία χωρίζουμε στα 2. 5. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί (30-35εκ) και στρώνουμε με το χέρι το ένα κομμάτι ζύμης. 6. Στρώνουμε τα χόρτα, τα πατάμε με το χέρι και από πάνω στρώνουμε προσεκτικά το άλλο κομμάτι ζύμης. Για μεγαλύτερη ευκολία, ανοίγουμε με το χέρι κομμάτια ζύμης και τα τοποθετούμε πάνω από τα χόρτα. 7. Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε την πίτα στους 180ο με αέρα για 75’ στη μεσαία θέση του φούρνου.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek Traditional
    Classic
    Other
    Lunch
    Main courses
    • Μπατσαριά

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Αλεύρι Καλαμποκιού 1 kg
    This item is no longer available
    7070983
  • Φρέσκο Γάλα 3.5% Λιπαρά 1 lt
    This item is no longer available
    7128101
  • ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΛΕΥΚΟ ΠΡΟΒΕΙΟ 2% 240 GR
    This item is no longer available
    7150249
  • Ελαιόλαδο  1lt
    1 L
    4,29 Ε/ L
    €4,29
    7143658