Recipe Search ResultsΜπέργκερ με ψωμί ολικής, γαρίδες ψητές και αβοκάντο
Ab logo
  • Μπέργκερ με ψωμί ολικής, γαρίδες ψητές και αβοκάντο

Μπέργκερ με ψωμί ολικής, γαρίδες ψητές και αβοκάντο

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Lenten,Summer Meal
Main courses
Μπέργκερ με ψωμί ολικής, γαρίδες ψητές και αβοκάντο

Ingredients for 4 People

4 People
  • 4 ψωμάκια ολικής άλεσης, για μπέργκερ (Για τα ψωμάκια)
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο (Για τα ψωμάκια)
  • 2 κ. σ. μάραθος ή κόλιανδρος ή άνηθος (Για τα ψωμάκια)
  • 1 κ. σ. κρεμμυδάκι φρέσκο, ψιλοκομμένο (Για τα ψωμάκια)
  • 1 κ. γ. μουστάρδα ντιζόν (Για τα ψωμάκια)
  • 16 γαρίδες Νο 2, καθαρισμένες (Για τις γαρίδες)
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο (Για τις γαρίδες)
  • 2 αβοκάντο ώριμα, μεσαίου μεγέθους (Για τα λαχανικά)
  • 50 γρ. λεμόνι (Για τα λαχανικά)
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο (Για τα λαχανικά)
  • 2 ντομάτες μέτριες, σε μικρούς κύβους, κατά προτίμηση χωρίς τα σπόρια (Για τα λαχανικά)
  • 1 κ. σ. κρεμμύδι ξερό ή φρέσκο, ψιλοκομμένο (Για τα λαχανικά)
  • αλάτι (Για τα λαχανικά)
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο (Για τα λαχανικά)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Ελαιόλαδο  1lt
    This item is no longer available
  • ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΧΛΩΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    This item is no longer available
  • Μουστάρδα Dijon 215 gr
    215 gr
    10,65 Ε/ Kg
    €2,29
  • Start cooking

    Λαχανικά: Σε ένα μπολ λιώνουμε με ένα πιρούνι τα αβοκάντο και περιχύνουμε με το λεμόνι και το λάδι. Αλατοπιπερώνουμε την ντομάτα και τη ρίχνουμε μαζί με το κρεμμύδι στο μπολ με το αβοκάντο. Τα ανακατεύουμε λίγο και απαλά για να μη λιώσουν και βγάλουν τα ζουμιά τους οι ντομάτες. Γαρίδες: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, και ψήνουμε για λίγα δευτερόλεπτα τις γαρίδες απ' όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Αλατοπιπερώνουμε. Ψωμάκια: Ψήνουμε λίγο τα ψωμάκια στο γκριλ ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Ανακατεύουμε σε ένα μπολάκι το ελαιόλαδο με τον μάραθο, το κρεμμυδάκι και τη μουστάρδα. Σερβίρισμα: Παίρνουμε ένα από τα ψωμάκια, το κόβουμε οριζοντίως στη μέση και αλείφουμε την κάτω του πλευρά με το μείγμα αβοκάντο. Βάζουμε από πάνω 4 από τις γαρίδες, αλείφουμε το πάνω μέρος του ψωμιού με το μουσταρδάτο μείγμα μάραθου και σκεπάζουμε τις γαρίδες. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Lenten,Summer Meal
    Dinner
    Main courses
    • Μπέργκερ με ψωμί ολικής, γαρίδες ψητές και αβοκάντο

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Ελαιόλαδο  1lt
    This item is no longer available
  • ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΧΛΩΡΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
    This item is no longer available
  • Μουστάρδα Dijon 215 gr
    215 gr
    10,65 Ε/ Kg
    €2,29