Recipe Search ResultsΜπεργκεράκια με μπιφτέκια κοτόπουλου και κρέμα αβοκάντο
Ab logo
  • Μπεργκεράκια με μπιφτέκια κοτόπουλου και κρέμα αβοκάντο

Μπεργκεράκια με μπιφτέκια κοτόπουλου και κρέμα αβοκάντο

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Μπεργκεράκια με μπιφτέκια κοτόπουλου και κρέμα αβοκάντο

Ingredients for 10 People

10 People
  • 1 κ. γ. θυμάρι, ξερό (Για τα μπιφτέκια)
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο (Για την κρέμα αβοκάντο)
  • αλάτι (Για την κρέμα αβοκάντο)
  • 1 κ. γ. χυμός λεμονιού (Για την κρέμα αβοκάντο)
  • 3 αβοκάντο, ώριμα (Για την κρέμα αβοκάντο)
  • 200 γρ. τυρί κρέμα (Για την κρέμα αβοκάντο)
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο (Για τα μπιφτέκια)
  • αλάτι (Για τα μπιφτέκια)
  • 30 ml ελαιόλαδο (Για τα μπιφτέκια)
  • 10 στρογγυλά ψωμάκια μπριος, για μπέργκερ
  • 100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη (Για τα μπιφτέκια)
  • 1 αβγό (Για τα μπιφτέκια)
  • 100 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα (Για τα μπιφτέκια)
  • 1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη (Για τα μπιφτέκια)
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη (Για τα μπιφτέκια)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο (Για τα μπιφτέκια)
  • 1 κιλό κιμάς κοτόπουλου (κατά προτίμηση από στήθος) (Για τα μπιφτέκια)
  • 3 μέτριες ντομάτες, σε φέτες

Shop this recipe

Essential ingredients
  • 7136110
  • ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΧΟΝΔΡΟ ΣΕ ΜΥΛΟ 45 GR
    This item is no longer available
    7064442
  • Ντομάτες Χύμα Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063667
  • 7064224
  • Start cooking

    Ζεσταίνουμε καλά σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά και τα μανιτάρια και σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και να χαθούν όλα τα υγρά τους. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τα υλικά να κρυώσουν.Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά του κοτόπουλου, τα σοταρισμένα λαχανικά στραγγισμένα από το λάδι, το αβγό, την τριμμένη φρυγανιά, το θυμάρι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά και πλάθουμε 10 μπιφτέκια.Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι-ψηστιέρα στη φωτιά μέχρι να κάψει καλά. Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο τα μπιφτέκια και τα ψήνουμε για περίπου 6 – 8 λεπτά, από κάθε πλευρά.Κρέμα αβοκάντο: Χτυπάμε στο μπλέντερ τα αβοκάντο με το τυρί μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή κρέμα. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και χτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα.Συναρμολόγηση: Ανοίγουμε τα ψωμάκια μπριος στη μέση και αλείφουμε το κάτω μισό με κρέμα αβοκάντο. Τοποθετουμε πάνω 1 φέτα ντομάτας και ένα μπιφτέκι κοτόπουλου. Σκεπάζουμε με το άλλο μισό του ψωμιού και καρφώνουμε με μια διακοσμητική οδοντογλυφίδα.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Everyday recipe
    Lunch
    Main courses
    • Μπεργκεράκια με μπιφτέκια κοτόπουλου και κρέμα αβοκάντο

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • 7136110
  • ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΧΟΝΔΡΟ ΣΕ ΜΥΛΟ 45 GR
    This item is no longer available
    7064442
  • Ντομάτες Χύμα Ελληνικές
    This item is no longer available
    7063667
  • 7064224