facebook-pixel
Recipe Search ResultsΜπιφτέκια χοιρινά με ξερό τζίντζερ, τριμμένο κολοκυθάκι με τους ανθούς του και πουρέ γλυκοπατάτας
Ab logo
  • Μπιφτέκια χοιρινά με ξερό τζίντζερ, τριμμένο κολοκυθάκι με τους ανθούς του και πουρέ γλυκοπατάτας
Μπιφτέκια χοιρινά με ξερό τζίντζερ, τριμμένο κολοκυθάκι με τους ανθούς του και πουρέ γλυκοπατάτας

Μπιφτέκια χοιρινά με ξερό τζίντζερ, τριμμένο κολοκυθάκι με τους ανθούς του και πουρέ γλυκοπατάτας

by #MadeWithAB
Αφράτα, πεντανόστιμα μπιφτέκια
Easy
>60'
1/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 1 αβγό
  • χυμός από 1-2 λεμόνια + το ξύσμα από 2
  • σάλτσα μπάρμπεκιου καυτερή
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • χυμός + ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κιλό γλυκοπατάτες
  • 1 φλ. πάγος τριμμένος
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 30 ml τσίπουρο ή ούζο
  • 1 φλ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1 φλ. παξιμάδι ολικής, τριμμένο σε σκόνη
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γ. πάπρικα
  • 1 κ.γ. τζίντζερ ξερό
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς
  • 1 κ.γ. κανέλα, τριμμένη
  • 200 g κολοκυθάκια με τους ανθούς τους
  • 600 g κιμάς χοιρινός (κατά προτίμηση από λαιμό)
  • 1 αβγό
  • χυμός από 1-2 λεμόνια + το ξύσμα από 2
  • σάλτσα μπάρμπεκιου καυτερή
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • χυμός + ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κιλό γλυκοπατάτες
  • 1 φλ. πάγος τριμμένος
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 30 ml τσίπουρο ή ούζο
  • 1 φλ. δυόσμος, ψιλοκομμένος
  • 1 φλ. παξιμάδι ολικής, τριμμένο σε σκόνη
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν

Start cooking

Πουρές γλυκοπατάτας: Τυλίγουμε μία μία τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήνουμε στους 180°C στον φούρνο για περίπου 1 ώρα. Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε, τις καθαρίζουμε όσο είναι ζεστές και τις βάζουμε σε ένα μπολ. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ξύσμα, το ελαιόλαδο και το λεμόνι και τις λιώνουμε με το πρες πουρέ. Μπιφτέκια: Όσο ψήνονται οι πατάτες, ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα στύβουμε καλά. Καθαρίζουμε και χοντροκόβουμε τους ανθούς τους. Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με τα μπαχαρικά για 4’. Ρίχνουμε και τα κολοκύθια με τους ανθούς, ανακατεύουμε συνέχεια για 2’ σε δυνατή φωτιά για να στεγνώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά μαζί με όλα τα υλικά και ζυμώνουμε το λιγότερο για 5 λεπτά, βουτώντας ενδιάμεσα τα χέρια μας κάθε τόσο σε νερό για να μην κολλάει το μείγμα πάνω τους. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30’. Πλάθουμε σε 8 μπιφτέκια. Τα λαδώνουμε ελαφρώς, τα βάζουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 6-7’ από κάθε πλευρά. Σερβίρουμε τα μπιφτέκια πασπαλίζοντάς τα με το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού. Συνοδεύουμε με τον πουρέ γλυκοπατάτας και την καυτερή σάλτσα bbq.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Dinner
All seasons
Main courses