Μπιφτέκια γεμιστά με τυρί, βασιλικό και ψητά κολοκυθάκια
by AB FOODSTORIES
Difficulty
EasyDuration
>60'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Sunday Course
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 4 κολοκυθάκια μέτρια, σε λεπτές ροδέλες
- 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
- 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο και στυμμένο
- 1 αβγό
- 1/4 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 1 κ. σ. ξίδι
- 1 κ. σ. ρίγανη
- 1 πιπεριά κέρατο, πολτοποιημένη
- 1 ντομάτα μέτρια, τριμμένη
- 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί, χωρίς την κόρα, μουλιασμένο και στυμμένο
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 1 πιπεριά κέρατο, ψιλοκομμένη (Για τη γέμιση)
- 1 ντομάτα, ψιλοκομμένη (Για τη γέμιση)
- 4 φέτες κασέρι (Για τη γέμιση)
Shop this recipe
Essential ingredients
7063667
7076925
7063710
400 gr
11,5 Ε/ Kg€4,60
9,78 Ε/ Kg
€3,91
Add
7152434
Load 4 more products
Start cooking
Ζυμώνουμε πολύ καλά σε ένα μπολ τον κιμά με το κρεμμύδι, το αβγό, τον μαϊντανό, το ξίδι, την ρίγανη, την πιπεριά, την ντομάτα, το ψωμί, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και βάζουμε για λίγο στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Χωρίζουμε τον κιμά σε οχτώ μέρη και πλάθουμε το καθένα σε μακρόστενο μπιφτέκι. Μοιράζουμε τα υλικά της γέμισης (πιπεριά, ντομάτα, κασέρι) πάνω στα τέσσερα μπιφτέκια και σκεπάζουμε με τα άλλα τέσσερα μπιφτέκια, πιέζοντας γύρω-γύρω να ενωθούν και να εγκλωβίσουν τη γέμιση. Τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί και ανάμεσά τους βάζουμε τις φέτες των κολοκυθιών, τις οποίες λαδώνουμε ελαφρώς. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 25 λεπτά, γυρνώντας ενδιαμέσως τα μπιφτέκια για να ψηθούν και από την άλλη πλευρά. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστά, με σαλάτα.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Modern Greek
Classic
Sunday Course
Lunch
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7063667
7076925
7063710
400 gr
11,5 Ε/ Kg€4,60
9,78 Ε/ Kg
€3,91
Add
7152434
Load 4 more products