Recipe Search ResultsΜπιφτέκια μανιταριών με σάλτσα πέστο με κεφίρ και «χωριάτικο» πουρέ πατάτας
Ab logo
  • Μπιφτέκια μανιταριών με σάλτσα πέστο με κεφίρ και «χωριάτικο» πουρέ πατάτας

Μπιφτέκια μανιταριών με σάλτσα πέστο με κεφίρ και «χωριάτικο» πουρέ πατάτας

by #MadeWithAB
Αφράτα, πεντανόστιμα μπιφτέκια

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Μπιφτέκια μανιταριών με σάλτσα πέστο με κεφίρ και «χωριάτικο» πουρέ πατάτας

Ingredients for 4 People

4 People
  • 700 g φρέσκα μανιτάρια ανάμεικτα (λευκά, πορτομπέλο, πορτσίνι, πλευρώτους), καθαρισμενά
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • αλάτι
  • 1 κ.γ. ρίγανη ξερή
  • 1 ανάμεικτα αρωματικά (βασιλικό, μαϊντανό), ψιλοκομμένα
  • 1 κ.γ. θυμάρι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 φλ. βρόμη, τριμμένη
  • 1 φλ. ψίχουλα ψωμιού
  • 2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 250 ml κεφίρ
  • 3 κ. σ. πέστο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ. σ. χυμός λεμονιού
  • αλάτι
  • 1 κιλό πατάτες
  • 90 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Start cooking

Πατάτες: Βράζουμε τις πατάτες και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε σε κομμάτια όπως είναι ζεστές, τις περιχύνουμε με το ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, τις ανακατεύουμε με το πιρούνι λιώνοντάς τες όσο είναι ζεστές. Μπιφτέκια: Εν τω μεταξύ, ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια στο μπλέντερ, προσέχοντας να μην τα λιώσουμε και γίνουν πολτός. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα μανιτάρια λίγα λίγα, για να στεγνώσουν και να μη βράσουν, για περίπου 3-4’. Τα αποσύρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε στο υπόλοιπο ελαιόλαδο το κρεμμύδι για 5-6’, ενώ στο τελευταίο λεπτό ρίχνουμε και το σκόρδο. Αδειάζουμε στο μπολ με τα μανιτάρια, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε ελαφρά και πλάθουμε 8 μπιφτέκια. Τα βάζουμε σε πιάτο και στη συνέχεια στο ψυγείο για να σφίξουν για 30’. Τα ψήνουμε στο γκριλ στους 220°C για 6-8’ από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν. Σάλτσα: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Συνοδεύουμε τα μπιφτέκια με τη σάλτσα και τις πατάτες. TIP: Η vegan εκδοχή: Αντικαθιστούμε τα αβγά με 1/2 φλ. πολτοποιημένα ρεβίθια και και την παρμεζάνα με 1/3 φλ. ηλιόσπορους πολτοποιημένους.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Dinner
All seasons
Main courses
  • Μπιφτέκια μανιταριών με σάλτσα πέστο με κεφίρ και «χωριάτικο» πουρέ πατάτας