Start cooking
• Φτιάχνουμε την γκρανόλα ανακατεύοντας σε ένα μεγάλο μπολ τη βρόμη, τον κοπανισμένο λιναρόσπορο, τα αμύγδαλα και τα αποξηραμένα κράνμπερις. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το μέλι, την κανέλα και λίγο αλάτι, ανακατεύουμε απλώνουμε στη στρωμένη με λαδόκολλα λαμαρίνα του φούρνου και ψήνουμε στους 160°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Κρατάμε όση πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε και την υπόλοιπη τη διατηρούμε σε βάζο. • Χτυπάμε τα κατεψυγμένα κόκκινα μούρα με το μέλι και τα περνάμε από σουρωτήρι. Τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι ή το γάλα και μοιράζουμε σε 2 μπολ. • Τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη την σοκολάτα κουβερτούρα. Βάζουμε 40 γρ. γκρανόλα σε κάθε μπολ και από πάνω από το γλυκό του κουταλιού με το σιροπάκι του και τέλος τη σοκολάτα και σερβίρουμε με έξτρα καβουρντισμένα αμύγδαλα και φύλλα μέντας ή δυόσμου.