facebook-pixel
Recipe Search ResultsΜπολ με γκρανόλα, σοκολάτα, γλυκό κουταλιού και γιαούρτι
Ab logo
  • Μπολ με γκρανόλα, σοκολάτα, γλυκό κουταλιού και γιαούρτι
Μπολ με γκρανόλα, σοκολάτα, γλυκό κουταλιού και γιαούρτι

Μπολ με γκρανόλα, σοκολάτα, γλυκό κουταλιού και γιαούρτι

by MADEWITHAB
Easy
1'- 30'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

2 servings
  • 1 φλ. αμύγδαλα ή φουντούκια (για τη γκρανόλα)
  • 1 φλ. αποξηραμένα κράνμπερις (για τη γκρανόλα)
  • 1 φλ. κοπανισμένο λιναρόσπορο (για τη γκρανόλα)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο (για τη γκρανόλα)
  • 1 φλ. βρόμη (για τη γκρανόλα)
  • 1 κ.γ. κανέλα (για τη γκρανόλα)
  • 2 κ.σ. μέλι (για τη γκρανόλα)
  • λίγο αλάτι (για τη γκρανόλα)
  • 1 φλ. κατεψυγμένα κόκκινα μούρα
  • καβουρντισμένα αμύγδαλα
  • 1 κ.σ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή φράουλα
  • φύλλα μέντας ή δυόσμου
  • 40 gr μέλι (για τα κατεψυγμένα κόκκινα μούρα)
  • 50 gr σοκολάτα κουβερτούρα
  • 300 gr γιαούρτι ή γάλα
  • 1 φλ. αμύγδαλα ή φουντούκια (για τη γκρανόλα)
  • 1 φλ. αποξηραμένα κράνμπερις (για τη γκρανόλα)
  • 1 φλ. κοπανισμένο λιναρόσπορο (για τη γκρανόλα)
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο (για τη γκρανόλα)
  • 1 φλ. βρόμη (για τη γκρανόλα)
  • 1 κ.γ. κανέλα (για τη γκρανόλα)
  • 2 κ.σ. μέλι (για τη γκρανόλα)
  • λίγο αλάτι (για τη γκρανόλα)
  • 1 φλ. κατεψυγμένα κόκκινα μούρα
  • καβουρντισμένα αμύγδαλα
  • 1 κ.σ. γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή φράουλα
  • φύλλα μέντας ή δυόσμου
  • 40 gr μέλι (για τα κατεψυγμένα κόκκινα μούρα)
  • 50 gr σοκολάτα κουβερτούρα
  • 300 gr γιαούρτι ή γάλα

Start cooking

• Φτιάχνουμε την γκρανόλα ανακατεύοντας σε ένα μεγάλο μπολ τη βρόμη, τον κοπανισμένο λιναρόσπορο, τα αμύγδαλα και τα αποξηραμένα κράνμπερις. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το μέλι, την κανέλα και λίγο αλάτι, ανακατεύουμε απλώνουμε στη στρωμένη με λαδόκολλα λαμαρίνα του φούρνου και ψήνουμε στους 160°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Κρατάμε όση πρόκειται να χρησιμοποιήσουμε και την υπόλοιπη τη διατηρούμε σε βάζο. • Χτυπάμε τα κατεψυγμένα κόκκινα μούρα με το μέλι και τα περνάμε από σουρωτήρι. Τα ανακατεύουμε με το γιαούρτι ή το γάλα και μοιράζουμε σε 2 μπολ. • Τρίβουμε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη την σοκολάτα κουβερτούρα. Βάζουμε 40 γρ. γκρανόλα σε κάθε μπολ και από πάνω από το γλυκό του κουταλιού με το σιροπάκι του και τέλος τη σοκολάτα και σερβίρουμε με έξτρα καβουρντισμένα αμύγδαλα και φύλλα μέντας ή δυόσμου.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Christmas
Brunch
Winter
Snacks