Recipe Search ResultsΜπουγάτσα παραδοσιακή
Ab logo
  • Μπουγάτσα παραδοσιακή

Μπουγάτσα παραδοσιακή

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

3 of 5
Classic
Mother's Day,Breakfast,National Day,Brunch
Desserts
Μπουγάτσα παραδοσιακή

Ingredients for 1 People

1 People
  • κανέλα
  • άχνη ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • ξύσμα 1 λεμονιού
  • 3 κουτάκι βανιλίνη
  • λιωμένο βούτυρο γάλακτος Ροδάμι
  • ένα κομματάκι βούτυρο σε μέγεθος καρυδιού
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 3/4 φλ. σιμιγδάλι
  • 1 λίτρο γάλα πλήρες

Shop this recipe

Essential ingredients
  • ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
    This item is no longer available
    7064499
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 gr
    1,38 Ε/ Kg
    €0,55
    7066177
  • ΛΕΜΟΝΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ
    This item is no longer available
    7062949
  • Start cooking

    - Βάζουμε σε ένα κατσαρόλι το γάλα κρύο, ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με σύρμα. Το βάζουμε αρχικά σε δυνατή φωτιά για να ζεσταθεί κι έπειτα χαμηλώνουμε στο μέτριο.
    - Προσθέτουμε το κομματάκι βούτυρο, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δούμε να σχηματίζονται χοντρές φουσκάλες και το μείγμα να δέσει. (Καλό είναι η κατσαρόλα να έχει χοντρό πάτο για να μην «πιάσει» το μείγμα.)
    - Πριν αποσύρουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
    - Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε στην κρέμα που έχει κρυώσει, ανακατεύοντας πάντα με το σύρμα.
    - Βουτυρώνουμε ένα ταψί με το λιωμένο βούτυρο (το προτιμάμε εδώ γιατί δεν έχει υγρά και δεν κινδυνεύουν τα μουλιάσουν τα φύλλα).
    - Στρώνουμε τα μισά φύλλα, αλείφοντας ένα-ένα με το ίδιο βούτυρο. Ρίχνουμε την κρέμα και στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλα, βουτυρώνοντας και πάλι ένα-ένα. Χαράζουμε σε παράλληλες λωρίδες.
    - Ψήνουμε στον φούρνο με αέρα στους 150-160ΊC (δεν χρειάζεται να τον προθερμάνουμε). Μόλις η μπουγάτσα πάρει ωραίο ξανθό χρώμα τη βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
    - Κοσκινίζουμε από πάνω της άχνη ζάχαρη και κανέλα.
    - Κόβουμε κάθετα προς το χάραγμα που κάναμε πριν, έτσι ώστε να σχηματιστούν κομμάτια, και σερβίρουμε.

    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek Traditional
    Classic
    Mother's Day,Breakfast,National Day,Brunch
    Dessert
    All seasons
    Desserts
    • Μπουγάτσα παραδοσιακή

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • ΚΑΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜMENH 35 GR
    This item is no longer available
    7064499
  • Ζάχαρη Άχνη 400g
    400 gr
    1,38 Ε/ Kg
    €0,55
    7066177
  • ΛΕΜΟΝΙΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ
    This item is no longer available
    7062949