Recipe Search ResultsΜπουγατσίνια με κρέμα ελληνικών τυριών και καπνιστή πάπρικα
Ab logo
  • Μπουγατσίνια με κρέμα ελληνικών τυριών και καπνιστή πάπρικα

Μπουγατσίνια με κρέμα ελληνικών τυριών και καπνιστή πάπρικα

by #MadeWithAB
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Snacks
Μπουγατσίνια με κρέμα ελληνικών τυριών και καπνιστή πάπρικα

Ingredients for 4 People

4 People
  • 120 g βούτυρο, λιωμένο
  • 2 φλ. γάλα φρέσκο
  • 1 φύλλο κρούστας ή Βηρυτού
  • 3 αβγά
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 g κασέρι πικάντικο, τριμμένο
  • 100 g φέτα, θρυμματισμένη
  • 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Start cooking

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και προσθέτουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για να μη σβολιάσει. Μόλις πήξει η κρέμα, τραβάμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε σταδιακά τα χτυπημένα αβγά, αλάτι και πιπέρι, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα απαλό μείγμα. Σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη για να μη σχηματιστεί κρούστα και το αφήνουμε για 30’ περίπου, να κρυώσει ελαφρώς. Αφαιρούμε τη μεμβράνη, προσθέτουμε τα τυριά και την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. Bουτυρώνουμε 2 φύλλα κρούστας ή Βηρυτού και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο. Τα κόβουμε σε 3 ίσα κομμάτια κατά μήκος και βάζουμε στην άκρη 1½-2 κουταλιές κρέμα. Διπλώνουμε σε ρολάκι και το βάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Αλείφουμε τα μπουγατσίνια με το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε για 20-25’, μέχρι να ροδίσουν.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Snack
All seasons
Snacks
  • Μπουγατσίνια με κρέμα ελληνικών τυριών και καπνιστή πάπρικα