facebook-pixel
Recipe Search ResultsΜπουρεκάκια με πράσο και ανθότυρο
Ab logo
  • Μπουρεκάκια με πράσο και ανθότυρο
Μπουρεκάκια με πράσο και ανθότυρο

Μπουρεκάκια με πράσο και ανθότυρο

by Μυρσίνη Λαμπράκη
Average
31'- 60'
5/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 300 γρ. φύλλο κρούστας ''Χρυσή Ζύμη''
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
  • 1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού ανθότυρο (για τη γέμιση)
  • 1 κουταλιά του γλυκού μέλι (για τη γέμιση)
  • αλάτι (για τη γέμιση)
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (για τη γέμιση)
  • 2 στημόνες ζαφορά διαλυμένους σε 1 κουταλιά του γλυκού κρασί λευκό (για τη γέμιση)
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρο σουσάμι (για τη γέμιση)
  • 300 γρ. φύλλο κρούστας ''Χρυσή Ζύμη''
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο (για τη γέμιση)
  • 1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο (για τη γέμιση)
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού ανθότυρο (για τη γέμιση)
  • 1 κουταλιά του γλυκού μέλι (για τη γέμιση)
  • αλάτι (για τη γέμιση)
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (για τη γέμιση)
  • 2 στημόνες ζαφορά διαλυμένους σε 1 κουταλιά του γλυκού κρασί λευκό (για τη γέμιση)
  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρο σουσάμι (για τη γέμιση)

Start cooking

Ρίχνετε τις τρεις κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και μόλις αρχίζει να ζεσταίνει προσθέτετε τα πράσα. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία και σοτάρετε για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Σβήνετε με το μέλι και το κρασί μέσα στο οποίο έχετε διαλύσει τη ζαφορά. Συνεχίζετε το βράσιμο για 3-4 λεπτά και κατεβάζετε από τη φωτιά. Αφήνετε το μίγμα να κρυώσει. Αφού κρυώσει προσθέτετε το αλάτι και το ανθότυρο. Ανακατεύετε και βάζετε στην άκρη. Σηκώνετε προσεκτικά δυο φύλλα κρούστας και τα κόβετε στη μέση κατά μήκος, ώστε να φτιάξετε μια μακριά λωρίδα. Κρατάτε το υπόλοιπο φύλλο σκεπασμένο με ένα υγρασιασμένο πανί, ώστε να μην ξεραθεί. Αλείφετε το φύλλο με λιωμένο βούτυρο αναμιγμένο με τη 1 κουταλιά ελαιόλαδο.Βάζετε ένα κουταλάκι γέμισης στην μια άκρη και διπλώνετε το φύλλο από πάνω ρολάροντας μέχρι να τυλιχτεί καλά η γέμιση. Αλείφετε με λίγο βούτυρο, πασπαλίζετε με μαύρο σουσάμι και βάζετε σε ταψί, που έχετε στρώσει αντικολλητικό χαρτί. Ψήνετε στους 180οC για 22-30 λεπτά και μέχρι να ροδίσουν.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Brunch
All seasons
Starters & nibbles

Shop recipe for 4 servings

  • ΦΡΕΣΚΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ 450 GR
    This item is no longer available
    7073308
  • Πράσα Ελληνικά Χύμα
    This item is no longer available
    7063897
  • 7135652