Μπουτάκι αρνίσιο με κρούστα από μυρωδικά, πουρέ ψητού μελωμένου σκόρδου και πατατούλες
by Πηγή ΑΒ Μagazine

Average
>60'
0/5
High
Ingredients for
Ingredients 4 servings
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
- 1/2 κουταλιά σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- 1 μεγάλο λεμόνι (χυμό)
- 1 κουταλιά σούπας αποξηραμένο κρεμμύδι
- 1/2 κουταλιά σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
- 1 κιλό πατάτες baby με τη φλούδα κομμένες στη μέση
- 1 μεγάλη πατάτα καθαρισμένη και κομμένη στα δυο
- 2 φλιτζάνια τσαγιού κρεμμυδάκια στιφάδου, ξεφλουδισμένα
- 15 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ελαφριά χτυπημένες για να σπάσει το εξωτερικό περίβλημα
- 4 κουταλάκια γλυκού μουστάρδα Dijon
- 1/2 κουταλιά σούπας θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο (για την κρούστα)
- 1/2 κουταλιά σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη (για την κρούστα)
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού παξιμάδι κρίθινο τριμμένο (για την κρούστα)
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (για την κρούστα)
- 1 (ξύσμα) (για την κρούστα) λεμόνι
- 1 κουταλιά σούπας βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
- 1/2 κουταλιά σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού μέλι
- 1 μεγάλο λεμόνι (χυμό)
- 1 κουταλιά σούπας αποξηραμένο κρεμμύδι
- 1/2 κουταλιά σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
- 1 κιλό πατάτες baby με τη φλούδα κομμένες στη μέση
- 1 μεγάλη πατάτα καθαρισμένη και κομμένη στα δυο
- 2 φλιτζάνια τσαγιού κρεμμυδάκια στιφάδου, ξεφλουδισμένα
- 15 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ελαφριά χτυπημένες για να σπάσει το εξωτερικό περίβλημα
- 4 κουταλάκια γλυκού μουστάρδα Dijon
- 1/2 κουταλιά σούπας θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο (για την κρούστα)
- 1/2 κουταλιά σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη (για την κρούστα)
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού παξιμάδι κρίθινο τριμμένο (για την κρούστα)
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (για την κρούστα)