Recipe Search ResultsΜπουτάκι αρνίσιο με κρούστα από μυρωδικά, πουρέ ψητού μελωμένου σκόρδου και πατατούλες
Ab logo
  • Μπουτάκι αρνίσιο με κρούστα από μυρωδικά, πουρέ ψητού μελωμένου σκόρδου και πατατούλες

Μπουτάκι αρνίσιο με κρούστα από μυρωδικά, πουρέ ψητού μελωμένου σκόρδου και πατατούλες

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

High

Rating

Not rated yet
Classic
Easter
Main courses
Μπουτάκι αρνίσιο με κρούστα από μυρωδικά, πουρέ ψητού μελωμένου σκόρδου και πατατούλες

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 κουταλιά σούπας βούτυρο ανάλατο αγελαδινό
  • 1 κιλό πατάτες baby με τη φλούδα κομμένες στη μέση
  • 1/2 κουταλιά σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλιά σούπας αποξηραμένο κρεμμύδι
  • 1 μεγάλο λεμόνι (χυμό)
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 1/2 κουταλιά σούπας θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (για την κρούστα)
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού παξιμάδι κρίθινο τριμμένο (για την κρούστα)
  • 1/2 κουταλιά σούπας ρίγανη φρέσκια, ψιλοκομμένη (για την κρούστα)
  • 1/2 κουταλιά σούπας θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο (για την κρούστα)
  • 4 κουταλάκια γλυκού μουστάρδα Dijon
  • 15 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ελαφριά χτυπημένες για να σπάσει το εξωτερικό περίβλημα
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού κρεμμυδάκια στιφάδου, ξεφλουδισμένα
  • 1 μεγάλη πατάτα καθαρισμένη και κομμένη στα δυο
  • 1 (ξύσμα) (για την κρούστα) λεμόνι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Πατάτες Νάξου
    This item is no longer available
    7222810
  • Βούτυρο Soft Ανάλατο Σκαφάκι 225g
    This item is no longer available
    7137856
  • Start cooking

    Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200oC στον αέρα. Σε ένα τηγάνι με βαρύ πάτο ζεσταίνετε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο και βάζετε τα κομμάτια του κρέατος για να τα σοτάρετε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Όταν είναι έτοιμα, αποσύρετε το κρέας από το τηγάνι, το βάζετε σε μια πιατέλα και το αλείφετε με τη μουστάρδα Dijon.

    Ετοιμάζετε την κρούστα. Σε ένα μπολ ανακατεύετε το τριμμένο παξιμάδι, μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το ξύσμα του λεμονιού και τα ψιλοκομμένα φρέσκα βότανα και έπειτα πασπαλίζετε στο αλειμμένο με μουστάρδα κρέας.

    Παράλληλα, βάζετε τις πατάτες, τα κρεμμύδια, τα σκόρδα και τα υπόλοιπα βότανα σε ένα πυρέξ και ραντίζετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού και το μέλι. Προσθέτετε το κρέας και ψήνετε για 45 λεπτά στους 180oC σε αντιστάσεις. Αποσύρετε το κρέας από τον φούρνο, αφαιρείτε τα σκόρδα και τις πατάτες που δεν έχουν φλούδα, τα καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 10 λεπτά.

    Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε αφού τα ξεφλουδίσετε τα ψημένα σκόρδα, την πατάτα, το βούτυρο, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι. Γυρίζετε τον διακόπτη και δουλεύετε για 2-3 λεπτά να γίνουν πουρές. Σερβίρετε το κρέας με τις πατατούλες, τη σάλτσα του και τον πουρέ από τα σκόρδα και τις πατάτες.

    TIP Αν θέλετε μπορείτε να πειραματιστείτε με τα βότανα που θα φτιάξετε την κρούστα στο κρέας, του ταιριάζει εξίσου ωραία και το δενδρολίβανο.

    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Easter
    Dinner
    All seasons
    Main courses
    • Μπουτάκι αρνίσιο με κρούστα από μυρωδικά, πουρέ ψητού μελωμένου σκόρδου και πατατούλες

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Πατάτες Νάξου
    This item is no longer available
    7222810
  • Βούτυρο Soft Ανάλατο Σκαφάκι 225g
    This item is no longer available
    7137856