Recipe Search ResultsΜπουτάκια Κοτόπουλου Φρικασέ Φούρνου
Ab logo
  • Μπουτάκια Κοτόπουλου Φρικασέ Φούρνου

Μπουτάκια Κοτόπουλου Φρικασέ Φούρνου

by Πηγή ΑΒ Μagazine

Difficulty

Hard

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

4 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Μπουτάκια Κοτόπουλου Φρικασέ Φούρνου

Ingredients for 4 People

4 People
  • 2 κουταλιές σούπας χυμός λεμόνι (για τη σάλτσα)
  • 1,5 φλιτζάνια γραβιέρα (για από πάνω)
  • 1 βολβός φινόκιο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κουταλιές σούπας καυκαλίδα ψιλοκομμένη
  • 2 κουταλιές σούπας μυρώνια ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά σούπας μάραθος ψιλοκομμένος
  • 1 φλιτζάνι λάπαθα χοντροκομμένα
  • 3 χοντροκομμένες καρδιές μαρουλιού
  • 1 φλιτζάνι χυμός πορτοκάλι (για τη σάλτσα)
  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου ξεκοκκαλισμένα
  • 1 κουταλιά σούπας μουστάρδα γλυκιά (για τη σάλτσα)
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού μέλι θυμαρίσιο (για τη σάλτσα)
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κουταλάκι γλυκού κόλιανδρος σε σπόρους χοντροκομμένους (για τη σάλτσα)
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
  • πιπέρι (για τη σάλτσα)
  • αλάτι (για τη σάλτσα)

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Τυρί Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ Κομμάτι
    ~400 gr
    11,75€/kg€4,70
    9,95 €/kg
    ~€3,98
    7076575
  • ΚΟΛΙΑΝΔΡΟΣ Σπόροι 25gr
    This item is no longer available
    7064494
  • 7135652
  • Start cooking

    Βάζετε σε ένα πιάτο τα μπουτάκια κοτόπουλου και τα αλατοπιπερώνετε. Ρίχνετε όλα τα χορταρικά και τα μυρωδικά σε ένα μέτριο βαθύ πυρέξ και τοποθετείτε τα μπουτάκια από πάνω.

    Σε ένα γυάλινο βάζο που κλείνει με καπάκι ανακατεύετε τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το μέλι, τον κόλιανδρο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.

    Περιχύνετε με αυτό το μίγμα το κοτόπουλο και κλείνετε το πυρέξ με το καπάκι του ή με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
    Ψήνετε στους 180οC για 45 με 50 λεπτά. Δεν βάζετε νερό γιατί τα χόρτα θα βγάλουν τα δικά τους. Τα τελευταία 10 λεπτά πασπαλίζετε με τη γραβιέρα και βάζετε ξανά το ταψί στον φούρνο να λιώσει το τυρί και να κάνει κρούστα.

    TIP H συγκεκριμένη συνταγή είναι παραδοσιακή της Αράχωβας, φτιάχνεται συνήθως με φορμαέλα και σε κατσαρόλα, ενώ στην πιο δημιουργική της μορφή με μπόλικη γραβιέρα και στον φούρνο, που την απογειώνει.

    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    Greek Traditional
    Classic
    Everyday recipe
    Lunch
    All seasons
    Main courses
    • Μπουτάκια Κοτόπουλου Φρικασέ Φούρνου

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Τυρί Γραβιέρα Κρήτης ΠΟΠ Κομμάτι
    ~400 gr
    11,75€/kg€4,70
    9,95 €/kg
    ~€3,98
    7076575
  • ΚΟΛΙΑΝΔΡΟΣ Σπόροι 25gr
    This item is no longer available
    7064494
  • 7135652