Recipe Search ResultsΜπουτάκια και φτερούγες κοτόπουλου
Ab logo
  • Μπουτάκια και φτερούγες κοτόπουλου

Μπουτάκια και φτερούγες κοτόπουλου

by Νίκος Μαούνης

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Fat Thursday
Main courses
Μπουτάκια και φτερούγες κοτόπουλου

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1/2 φλιτζάνι σόγια σος
  • 2 κ.γ. μέλι
  • 1 κ.γ. λεμονοπίπερο
  • 2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κ.γ. σποράκια κόλιαντρο χοντροκοπανισμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. σουσάμι

Shop this recipe

Essential ingredients
  • Σάλτσα Σόγιας 150 ml
    150 ml
    25,73 Ε/ L
    €3,86
    7084654
  • 7135652
  • Τζίντζερ Εισαγωγής
    This item is no longer available
    7063942
  • Start cooking

    Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος και μαρινάρουμε μέσα το κοτόπουλο για 3-8 ώρες. Στραγγίζουμε καλά και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά στα κάρβουνα. Γυρίζουμε τακτικά για να μην αρπάξει η πετσούλα του και επειδή είναι μέτρια η φωτιά, θέλει την ώρα του για να ψηθεί καλά. Προσοχή στις κηλιδώσεις στα μπουτάκια και στις φτερούγες, διότι εκεί καμιά φορά “κρατάει” και μπορεί να είναι άψητο. Tip: Για να ψήσετε καλά το κοτόπουλο, προτιμήστε να το βάλετε διπλή σχάρα και να το γυρνάτε συνεχώς για να μην σας καεί. Ο λόγος είναι πως με την τσιμπίδα ψησίματος μπορεί να σας διαλυθεί ως πιο ευαίσθητο κρέας από τα άλλα.
    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Fat Thursday
    Other
    All seasons
    Main courses
    • Μπουτάκια και φτερούγες κοτόπουλου

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • Σάλτσα Σόγιας 150 ml
    150 ml
    25,73 Ε/ L
    €3,86
    7084654
  • 7135652
  • Τζίντζερ Εισαγωγής
    This item is no longer available
    7063942