Μπουτάκια και φτερούγες κοτόπουλου
by Νίκος Μαούνης
Difficulty
AverageDuration
31'- 60'Pricing
MediumRating
5 of 5Classic
Fat Thursday
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 4 People
- 1/2 φλιτζάνι σόγια σος
- 2 κ.γ. μέλι
- 1 κ.γ. λεμονοπίπερο
- 2 κουταλιές της σούπας τζίντζερ τριμμένο
- 1 κ.γ. σποράκια κόλιαντρο χοντροκοπανισμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 2 κ.γ. μουστάρδα σε σκόνη
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. σουσάμι
Shop this recipe
Essential ingredients
7084654
7135652
7062945
7063942
Load 4 more products
Start cooking
Ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά σε ένα πυρίμαχο σκεύος και
μαρινάρουμε μέσα το κοτόπουλο για 3-8 ώρες. Στραγγίζουμε καλά και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά στα κάρβουνα. Γυρίζουμε τακτικά για να μην αρπάξει η πετσούλα του και επειδή είναι μέτρια η φωτιά, θέλει την ώρα του για να ψηθεί καλά. Προσοχή στις κηλιδώσεις στα μπουτάκια και στις φτερούγες, διότι εκεί καμιά φορά “κρατάει” και μπορεί να είναι άψητο. Tip: Για να ψήσετε καλά το κοτόπουλο, προτιμήστε να το βάλετε διπλή σχάρα και να το γυρνάτε συνεχώς για να μην σας καεί. Ο λόγος είναι πως με την τσιμπίδα ψησίματος μπορεί να σας διαλυθεί ως πιο ευαίσθητο κρέας από τα άλλα.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Fat Thursday
Other
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7084654
7135652
7062945
7063942
Load 4 more products