facebook-pixel
Recipe Search ResultsΜπουτάκια κοτόπουλου με λευκό κρασί και σύγκλινο στη γάστρα
Ab logo
  • Μπουτάκια κοτόπουλου με λευκό κρασί και σύγκλινο στη γάστρα
Μπουτάκια κοτόπουλου με λευκό κρασί και σύγκλινο στη γάστρα

Μπουτάκια κοτόπουλου με λευκό κρασί και σύγκλινο στη γάστρα

by Μυρσίνη Λαμπράκη
Hard
>60'
0/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 200 γρ. σύγκλινο ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκαλο
  • 250 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 400 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο, ξεφλουδισμένα και κομμένα στη μέση
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτοκομμένες φέτες
  • φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 300 ml. λευκό, ξηρό κρασί
  • Αλάτι
  • πιπέρι
  • 200 γρ. σύγκλινο ψιλοκομμένο
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 8 μπουτάκια κοτόπουλου χωρίς κόκαλο
  • 250 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 2 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • 400 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο, ξεφλουδισμένα και κομμένα στη μέση
  • 2 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτοκομμένες φέτες
  • φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
  • 300 ml. λευκό, ξηρό κρασί
  • Αλάτι
  • πιπέρι

Start cooking

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το σύγκλινο να σοταριστεί μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι που χρησιμοποιήσαμε, ρίχνουμε το κοτόπουλο να σοταριστεί για 10 με 15 λεπτά, γυρνώντας το απ’ όλες τις πλευρές για να ροδίσει. Έπειτα, το μεταφέρουμε σε μια γάστρα, μαζί με το σύγκλινο το πασπαλίζουμε με το αλεύρι και το αφήνουμε στην άκρη. Συνεχίζουμε, σοτάροντας στο τηγάνι τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μανιτάρια για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν αρκετά.

Ρίχνουμε το μίγμα στη γάστρα με το κοτόπουλο και περιχύνουμε με το λευκό κρασί. Προσθέτουμε το δενδρολίβανο, αλάτι και πιπέρι καλά, σκεπάζουμε τη γάστρα με το καπάκι της και μαγειρεύουμε στο φούρνο στους 150ºC για 1 ώρα και 15 λεπτά. Τα τελευταία 12 λεπτά ανοίγουμε το καπάκι της γάστρας για να ροδίσει το κοτόπουλο. Συνοδεύουμε με ρύζι αρωματικό μπασμάτι ή με βραστές πατατούλες βουτύρου.

Rating

Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek Traditional
Classic
Everyday recipe
Dinner
All seasons
Starters & nibbles

Shop recipe for 4 servings