Recipe Search ResultsΜπουτάκια κοτόπουλου στην κατσαρόλα με μπίρα, μέλι και δεντρολίβανο
Ab logo
  • Μπουτάκια κοτόπουλου στην κατσαρόλα με μπίρα, μέλι και δεντρολίβανο

Μπουτάκια κοτόπουλου στην κατσαρόλα με μπίρα, μέλι και δεντρολίβανο

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Medium

Rating

4 of 5
Classic
Nights with friends
Main courses
Μπουτάκια κοτόπουλου στην κατσαρόλα με μπίρα, μέλι και δεντρολίβανο

Ingredients for 4 People

4 People
  • 8 κοπανάκια κοτόπουλου
  • 2 κρεμμύδια ξερά, χοντροτριμμένα
  • 2 κουτιά μπίρα
  • 1 κ. σ. κόλιανδρος, σε σκόνη
  • 1 κ. σ. δενδρολίβανο ξερό, τριμμένο
  • 1 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. γ. κορν φλάουρ
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Shop this recipe

Essential ingredients
  • 7064224
  • Μπύρα Lager Κουτί 6x330ml
    This item is no longer available
    7088284
  • Start cooking

    Βάζουμε σε μια φαρδιά και χαμηλή κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τα κοπανάκια απ' όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε την μπίρα, το αλάτι, το πιπέρι, τον κόλιανδρο και το δενδρολίβανο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και σιγομαγειρεύουμε για 25 - 30 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα κοπανάκια. Προς το τέλος του μαγειρέματος, ρίχνουμε το μέλι και ανακινούμε κυκλικά την κατσαρόλα να πάει παντού. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο κρύο νερό, προσθέτουμε λίγο από το ζωμό της κατσαρόλας ανακατεύοντας και το αδειάζουμε πάλι στην κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε για 1 - 2 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε. Σερβίρουμε τα κοπανάκια με πατάτες τηγανητές, πουρέ πατάτας ή ρύζι.
    Rating
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Classic
    Nights with friends
    Dinner
    Main courses
    • Μπουτάκια κοτόπουλου στην κατσαρόλα με μπίρα, μέλι και δεντρολίβανο

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • 7064224
  • Μπύρα Lager Κουτί 6x330ml
    This item is no longer available
    7088284