Recipe Search ResultsΜπουτάκια κοτόπουλου στον φούρνο με ντομάτες ψητές και κεφαλοτύρι
Ab logo
  • Μπουτάκια κοτόπουλου στον φούρνο με ντομάτες ψητές και κεφαλοτύρι

Μπουτάκια κοτόπουλου στον φούρνο με ντομάτες ψητές και κεφαλοτύρι

by #MadeWithAB
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΠΙΑΤΑ

Difficulty

Easy

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Main courses
Μπουτάκια κοτόπουλου στον φούρνο με ντομάτες ψητές και κεφαλοτύρι

Ingredients for 4 People

4 People
  • 4 μπούτια κοτόπουλου από Γιαννιώτικες φάρμες ΑΒ Επιλογή
  • 5 σκελίδες σκόρδο, ελαφρά κοπανισμένες και καθαρισμένες
  • 1 κιλό ντομάτες ώριμες, κομμένες στα 5
  • 6 κλαράκια μαντζουράνα ή θυμάρι
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 150 g κεφαλοτύρι, σε κύβους
  • 1 κ. σ. μουστάρδα
  • 5 λεμονόκουπες
  • 1 κ. σ. σουσάμι, κοπανισμένο, καβουρντισμένο
  • 5 κ. σ. πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ. σ. μέλι

Start cooking

Τρίβουμε τα μπούτια με τη λεμονόκουπα, τα αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσουμε. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα, το λεμόνι, το σουσάμι, το μέλι και την πάπρικα και τρίβουμε με το μείγμα καλά τα μπουτάκια πάνω και κάτω από την πέτσα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί που να τα χωράει περίπου ακριβώς, με μικρή απόσταση μεταξύ τους, και στα κενά βάζουμε τα σκόρδα. Σε ένα μπολ αλατοπιπερώνουμε τις ντομάτες, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, τα κλαράκια μυρωδικού και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αδειάζουμε στο ταψί ανάμεσα και πάνω από τα μπουτάκια. Ψήνουμε στους 180°C, για περίπου 40’ ή μέχρι να γίνουν τα μπουτάκια. Σερβίρουμε το φαγητό, αν θέλουμε, με χυμό λεμονιού και σαλάτα με χόρτα, κάππαρη, ελιές και τοματίνια.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
All seasons
Main courses
  • Μπουτάκια κοτόπουλου στον φούρνο με ντομάτες ψητές και κεφαλοτύρι