Recipe Search ResultsΜπριζόλα μοσχαρίσια κόντρα, με καστανό ρύζι, πιπεριές και μυρωδικά
Ab logo
  • Μπριζόλα μοσχαρίσια κόντρα, με καστανό ρύζι, πιπεριές και μυρωδικά

Μπριζόλα μοσχαρίσια κόντρα, με καστανό ρύζι, πιπεριές και μυρωδικά

by Nutrition Solutions
Διατροφικό σχόλιο από τη διαιτολογική ομάδα της @nutritionsolutions: Μία εύκολη, οικονομική, νόστιμη και θρεπτική συνταγή που ακολουθεί τις αρχές της Μεσογειακής Διατροφής και της βιώσιμης υγιεινής δίαιτας (sustainable healthy diet). Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη K και βιταμίνη C, ενώ αποτελεί και πηγή πρωτεϊνών, βιταμίνης E, βιταμίνης B3, βιταμίνης Β6, βιταμίνης Β9 (φυλλικού οξέως) και σελήνιου. Παράλληλα έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα και πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο/αλάτι. Είναι μία συνταγή κατάλληλη για τους ασθενείς με κοιλιοκάκη, καθώς τα επιλεγμένα υλικά της συνταγής είναι όλα ελεύθερα γλουτένης. Χρειάζεται ωστόσο προσοχή κατά την παρασκευή της, με τη χρήση καθαρών μαγειρικών σκευών ώστε να αποφευχθεί η επιμόλυνση από τρόφιμα με γλουτένη. Εντάξτε τη συνταγή αυτή σε μία ισορροπημένη διατροφή με μέτρο και ποικιλία. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα σχόλια επί των διατροφικών ισχυρισμών και τα ποσοστα % επί των ΠΠΑ (Προσλαμβανόμενων Ποσοτήτων Αναφοράς), αναφέρονται σε υγιείς ενήλικες και σε μία διατροφή 2.000 θερμίδων, σύμφωνα με τη σχετική κοινοτική νομοθεσία (βλ. σχετικούς Κανονισμούς (ΕΚ) αριθμ. 1169/2011 και αριθμ. 1924/2006). ΠΠΑ (Προσλαμβανόμενες Ποσότητες Αναφοράς) για ενήλικες: Ενέργεια: 2.000 kcal, Συνολικά Λιπαρά: 70 g, Κορεσμένα λιπαρά: 20 g, Υδατάνθρακες: 260 g, Σάκχαρα: 90 g, Πρωτεϊνη: 50 g, Αλάτι: 6 g.

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Gluten free
Everyday recipe
Main courses
Μπριζόλα μοσχαρίσια κόντρα, με καστανό ρύζι, πιπεριές και μυρωδικά

Ingredients for 2 People

2 People
  • 125 g καστανό ρύζι
  • 15 g μέντα
  • 30 g μαϊντανός
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 1 λεμόνι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
  • 25 g ηλιόσπορους ψίχα
  • 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • 200 g μπριζόλα βόεια κόντρα α/ο

Shop this recipe

Essential ingredients
  • This item is no longer available
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available
  • Start cooking

    Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, στραγγίζουμε και βάζουμε σε μπολ. Ψιλοκόβουμε τη μέντα και μαϊντανό. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε στο ρύζι τα μυρωδικά, τα κρεμμυδάκια, ξύσμα και χυμό από ένα λεμόνι, τους ηλιόσπορους, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο πιπέρι καγιέν και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ξανά. Προθερμαίνουμε σε δυνατή φωτιά ένα σχαροτήγανο, και ψήνουμε ελαφρώς τους ηλιόσπορους και τους προσθέτουμε στο ρύζι. Λαδώνουμε, με τη βοήθεια χαρτιού, το σχαροτήγανο, τοποθετούμε τις πιπεριές κομμένες σε τετράγωνα κομμάτια και τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές. Τις αφαιρούμε σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο στο κρέας, ψήνουμε για 2’ με 3’ από κάθε πλευρά με 6΄ σύνολο ή και περισσότερο μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό ψήσιμο. Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για μερικά λεπτά, πάνω από τις πιπεριές. Σε ένα πιάτο σερβίρουμε το ρύζι, τις πιπεριές, το κρέας κομμένο σε φέτες και ραντίζουμε με τα ζουμιά που έβγαλε το κρέας κατά το μάγείρεμά του.
    Rating
    Not rated yet
    Have you tried this recipe?
    Tell us how much you enjoyed it!
    International
    Gluten free
    Everyday recipe
    Lunch
    Main courses
    • Μπριζόλα μοσχαρίσια κόντρα, με καστανό ρύζι, πιπεριές και μυρωδικά

    Shop this recipe

    Essential ingredients
  • This item is no longer available
  • Μαϊντανός Τεμάχιο Ελληνικός
    This item is no longer available