Μπριζόλες μοσχαρίσιες στο γκριλ με μυρωδικά και λευκό μπαλσάμικο
by Πηγή ΑΒ Μagazine
Difficulty
EasyDuration
31'- 60'Pricing
HighRating
5 of 5Classic
Romantic Meal
Main courses
Shop this recipe

Ingredients for 6 People
- 4 κουταλιές της σούπας ξίδι μπαλσάμικο λευκό
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη (για τη σάλτσα)
- αλάτι (για τη σάλτσα)
- 4 κουταλιές της σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο (για τη σάλτσα)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ξερή τριμμένη (για τη σάλτσα)
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (για τη σάλτσα)
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι (για τη σάλτσα)
- 250 (για τη σάλτσα) σάλτσα τομάτας
- 6 μπριζόλες μοσχαρίσιες
- Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο (για τη σάλτσα)
Shop this recipe
Essential ingredients
7068197
7064248
7133875
7135652
Load 4 more products
Start cooking
Ανακατεύουμε σ'ένα μπολ τη σάλτσα τομάτας, το ξίδι, το ελαιόλαδο, το μέλι, το σκόρδο, το δυόσμο, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον. Απλώνουμε τις μπριζόλες σε σχάρα ή σε ταψί και τις ψήνουμε σε δυνατό γκριλ για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά για μέτριο ψήσιμο, 10-12 λεπτά για να ψηθούν καλά. Μόλις είναι έτοιμες τις αλείφουμε και από τις δυο πλευρές με την μαρινάδα και τις αφήνουμε στο γκριλ για 20-30 δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά. Τις σερβίρουμε σε πιατέλα και τις συνοδεύουμε με πατάτες τηγανητές ή σαλάτα. Tip: Αν θέλουμε μπορούμε να βράσουμε την υπόλοιπη μαρινάδα σε κατσαρολάκι και σε δυνατή φωτιά και μόλις συμπυκνωθεί κατά το ήμισυ, τη σερβίρουμε ξεχωριστά ως σάλτσα.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Romantic Meal
Lunch
All seasons
Main courses
Shop this recipe
Essential ingredients
7068197
7064248
7133875
7135652
Load 4 more products