Recipe Search ResultsΜπρουσκέτα με χοιρινό
Ab logo
  • Μπρουσκέτα με χοιρινό

Μπρουσκέτα με χοιρινό

by Σιμόνη Καφίρη

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Low

Rating

1 of 5
Classic
Party
Starters & nibbles
Μπρουσκέτα με χοιρινό

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 4 φραντζολάκια κομμένα κάθετα, στη μέση ή κομμάτια από γαλλική μαύρη μπαγκέτα κομμένη στη μέση, κάθετα
  • 8 (με το λάδι της) ψιλοκομμένες λιαστές τομάτές
  • Βραστό χοιρινό, σε λεπτο - κομμένες φέτες, ή λούτζα ή μπρεζάολα
  • Βαλσάμικο ξίδι
  • ελαιόλαδο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

Αλείφετε το ψωμί με λίγο ελαιόλαδο και τρίβετε κάθε κομμάτι με το σκόρδο, κομμένο στη μέση. Βάζετε το ψωμί πάνω στη σχάρα σκεπασμένη με λαδόκολλα και το ψήνετε στο γκρίλ μέχρι να φρυγανιστεί και να ροδίσει. Κατόπιν μοιράζετε στην επιφάνειά του τις ψιλοκομμένες λιαστές τομάτες και τις σκεπάζετε με το βραστό χοιρινό σε λεπτοκομμένες φέτες, ή τη λούτζα ή τη μπρεζάολα. Τρίβετε πιπέρι, περιχύνετε με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και βαλσαμικό ξίδι. Σερβίρετε αμέσως.

Παραλλαγές

• Αντικαθιστάτε τις λιαστές τομάτες με αραιωμένη μαρμελάδα βερίκοκο, βάζετε πάνω λεπτές φέτες γραβιέρας και σκεπάζετε με προσούτο.• Αφού ετοιμάσετε το ψωμί και το ψήσετε, όπως παραπάνω, θα το σκεπάσετε με μανιτάρια σοταρισμένα με σκόρδο και καυτερή πιπερίτσα, βρασμένα σε άσπρο κρασί και αρωματισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Party
Dinner
All seasons
Starters & nibbles
  • Μπρουσκέτα με χοιρινό

Shop this recipe

Essential ingredients