- Απλώνουμε τις φετούλες της μπαγκέτας σε μια λαμαρίνα και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 3-4 λεπτά από κάθε μεριά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρικότα, τον άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το βούτυρο και τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να ροδίσουν. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού.
- Μοιράζουμε το μείγμα της ρικότας στα ψωμάκια. Βάζουμε λίγα μανιτάρια σοτέ και 2-3 κομμάτια από τα τοματίνια.
- Πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.