Recipe Search ResultsΜπρουσκετάκια με ρικότα, μανιτάρια σοτέ και τοματίνια
Ab logo
  • Μπρουσκετάκια  με ρικότα, μανιτάρια σοτέ  και τοματίνια

Μπρουσκετάκια με ρικότα, μανιτάρια σοτέ και τοματίνια

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

31'- 60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
High Protein
Party,Romantic Meal,Valentine's Day,Nights with friends,New Year's Day
Starters & nibbles
Μπρουσκετάκια  με ρικότα, μανιτάρια σοτέ  και τοματίνια

Ingredients for 4 People

4 People
  • 1 μπαγκέτα, σε λεπτές φετούλες
  • 15 τοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 300 γρ. μικρά μανιτάρια, κομμένα σε τέταρτα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • αλάτι
  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ρικότα
  • λίγο ελαιόλαδο για το ψήσιμο

Shop this recipe

Essential ingredients

Start cooking

- Απλώνουμε τις φετούλες της μπαγκέτας σε μια λαμαρίνα και τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου για 3-4 λεπτά από κάθε μεριά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ρικότα, τον άνηθο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το βούτυρο και τις δύο κουταλιές ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα μανιτάρια και σοτάρουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά τους και να ροδίσουν. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού.
- Μοιράζουμε το μείγμα της ρικότας στα ψωμάκια. Βάζουμε λίγα μανιτάρια σοτέ και 2-3 κομμάτια από τα τοματίνια.
- Πασπαλίζουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
High Protein
Party,Romantic Meal,Valentine's Day,Nights with friends,New Year's Day
Lunch,Dinner
All seasons
Starters & nibbles
  • Μπρουσκετάκια  με ρικότα, μανιτάρια σοτέ  και τοματίνια

Shop this recipe

Essential ingredients