Μπρουσκέτες με αβγά, αβοκάντο και λάιμ
by AB FOODSTORIES
Difficulty
EasyDuration
1'- 30'Pricing
HighRating
Not rated yetHigh Protein
Easter,Summer Meal,Student's Meal
Starters & nibbles

Ingredients for 4 People
- 4 μεγάλες φέτες χωριάτικου ψωμιού
- 1 αβοκάντο, ώριμο, καθαρισμένο
- 15 ml χυμός λεμονιού
- 50 ml ελαιόλαδο
- 10 ντοματίνια, ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. κόλιανδρος ξερός
- 6 κόκκινα αβγά, βρασμένα
- 1 φρέσκο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1/2 κ. γ. πάπρικα καυτερή
- 1/2 κ. γ. σουσάμι
Start cooking
Ψιλοκόβουμε τα ασπράδια των αβγών και θρυμματίζουμε τους κρόκους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες με το σουσάμι, το κρεμμυδάκι, το κόλιανδρο, 40 ml από το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ψιλοκόβουμε το αβοκάντο και το ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε τα αβγά με τα ντοματίνια και το αβοκάντο προσεκτικά να μην διαλυθούν. Ανακατεύουμε την πάπρικα με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε το ψωμί στο γκριλ ή στην τοστιέρα, μοιράζουμε την γέμιση και ραντίζουμε με το λάδι πάπρικας.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
High Protein
Easter,Summer Meal,Student's Meal
Lunch
Spring,Summer
Starters & nibbles