Recipe Search ResultsΜπρουσκέτες με μανιτάρια και σάλτσα ροκφόρ
Ab logo
  • Μπρουσκέτες με μανιτάρια και σάλτσα ροκφόρ

Μπρουσκέτες με μανιτάρια και σάλτσα ροκφόρ

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Easy

Duration

1'- 30'

Pricing

Medium

Rating

5 of 5
Classic
Everyday recipe
Starters & nibbles
Μπρουσκέτες με μανιτάρια και σάλτσα ροκφόρ

Ingredients for 6 People

6 People
  • 6 φέτες μπαγκέτας με προζύμι
  • 100 γρ. μανιτάρια, σε φέτες
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ελαφρά κοπανισμένες, ψιλοκομμένες
  • 2 φέτες μπέικον, πολύ ψιλοκομμένο
  • 15 ml μπράντι
  • 1 λεμόνι (ξύσμα)
  • λίγο καυτερό μπούκοβο
  • 200 ροκφόρ (για το σερβίρισμα)
  • 130 γρ. κρέμα γάλακτος (για το σερβίρισμα)
  • χοντροκομμένο πιπέρι (για το σερβίρισμα)
  • 15 γρ. βούτυρο (για το σερβίρισμα)
  • 2 κλαράκια φρέσκο θυμάρι (για το σερβίρισμα)

Start cooking

Σε ένα τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία σοτάρουμε το μπέικον με το σκόρδο και, όταν αρχίζει να πιάνει στο τηγάνι, σβήνουμε με το μπράντι. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα. Επαναφέρουμε στη φωτιά, ρίχνουμε τα μανιτάρια, ανακατεύουμε καλά και πασπαλίζουμε με πιπέρι και αλάτι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Απλώνουμε τις φέτες του ψωμιού σε ένα ταψί και από πάνω μοιράζουμε το μείγμα με τα μανιτάρια και ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά. Σάλτσα: Σοτάρουμε λίγο στο βούτυρο το θυμάρι και λίγο χοντροτριμμένο πιπέρι, ρίχνουμε την κρέμα και, όταν πάρει βράση, ρίχνουμε το ροκφόρ, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βγάζουμε τις μπρουσκέτες από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με ξύσμα λεμονιού και καυτερό μπούκοβο και περιχύνουμε με τη σάλτσα ή τη σερβίρουμε δίπλα, για να βάζει ο καθένας όση θέλει.
Rating
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Starters & nibbles
  • Μπρουσκέτες με μανιτάρια και σάλτσα ροκφόρ