Recipe Search ResultsΜπρουσκέτες με ψητό καρπούζι και λεμονάτο πουρέ φέτας
Ab logo
  • Μπρουσκέτες με ψητό καρπούζι και λεμονάτο πουρέ φέτας

Μπρουσκέτες με ψητό καρπούζι και λεμονάτο πουρέ φέτας

by #MadeWithAB
ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ

Difficulty

Average

Duration

31'- 60'

Pricing

Low

Rating

Not rated yet
Classic
Party
Starters & nibbles
Μπρουσκέτες με ψητό καρπούζι και λεμονάτο πουρέ φέτας

Ingredients for 4 People

4 People
  • 200 g φέτα της αρεσκείας μας, θρυμματισμένη
  • 8 φέτες γαλλικής μπαγκέτας, πάχους 1 εκ., κομμένες λοξά
  • 30 ml χυμός λεμονιού
  • 2 κ. γ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (ή φρέσκο κρεμμυδάκι)
  • 4 φέτες από καρπούζι μίνι, πάχους 1-2 εκ. η καθεμία
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 30 ml μέλι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • ολόκληρα κλωναράκια σχοινόπρασο, για τη διακόσμηση (αν θέλουμε)
  • μερικά φρέσκα φύλλα μέντας ή δυόσμου
  • ελάχιστο μαυροκούκι

Start cooking

• Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. • Βάζουμε τις φέτες καρπουζιού σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε για 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν, αφαιρούμε τη φλούδα και τα κουκούτσια και κόβουμε τη σάρκα σε λεπτές φέτες. • Διατηρούμε τον φούρνο προθερμασμένο στους 200° C. • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με ένα πιρούνι τη φέτα, τον χυμό λεμονιού, το μέλι, το σχοινόπρασο και πιπέρι, φτιάχνοντας ένα μείγμα σαν πιρουνάτο πουρέ. Το απλώνουμε στις φέτες μπαγκέτας, τις βάζουμε σε ταψάκι και τις ψήνουμε για 6 λεπτά. • Τις βγάζουμε από τον φούρνο, τις ραντίζουμε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και διακοσμούμε με φύλλα μέντας (ή δυόσμου) και κλωναράκια σχοινόπρασου. • Πασπαλίζουμε με ελάχιστο μαυροκούκι και πιπέρι και σερβίρουμε.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
French
Classic
Party
Snack
All seasons
Starters & nibbles
  • Μπρουσκέτες με ψητό καρπούζι και λεμονάτο πουρέ φέτας