Recipe Search ResultsΜύδια «πικάντικα»
Ab logo
  • Μύδια «πικάντικα»

Μύδια «πικάντικα»

by AB FOODSTORIES

Difficulty

Average

Duration

>60'

Pricing

Medium

Rating

Not rated yet
Classic
Everyday recipe
Main courses
Μύδια «πικάντικα»

Ingredients for 6 People

6 People
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά, σε καρέ
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 3 kg κιλά μύδια, καθαρισμένα
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • 100 ml ελαιόλαδο (για τη μαρινάδα)
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα (για τη μαρινάδα)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες (για τη μαρινάδα)
  • 100 ml κρασί λευκό (για τη μαρινάδα)
  • 4 κουτ. σούπας μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 200 ml κρασί λευκό
  • σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά κέρατο, σε κύβους
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, σε κύβους

Start cooking

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας, ρίχνουμε μέσα τα μύδια, κλείνουμε με καπάκι και ανακινούμε. Τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Τα βγάζουμε από το μπολ με τρυπητή κουτάλα σε ένα σουρωτήρι. Ζεσταίνουμε καλά σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο, ρίχνουμε τα κρεμμύδια (ξερά και φρέσκα) και τις πιπεριές (τσίλι, Φλωρίνης, κέρατο) και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε το φύλλο δάφνης, τα μύδια, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Μαγειρεύουμε για 5-7 λεπτά, ανακινώντας μια-δυο φορές την κατσαρόλα. Στη συνέχεια την ξεσκεπάζουμε, πετάμε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει και αδειάζουμε τα υπόλοιπα σε μπολ. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
Rating
Not rated yet
Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
Greek
Classic
Everyday recipe
Lunch
Main courses
  • Μύδια «πικάντικα»