facebook-pixel
Recipe Search ResultsΜύδια σε άσπρο κρασί
Ab logo
  • Μύδια σε άσπρο κρασί
Μύδια σε άσπρο κρασί

Μύδια σε άσπρο κρασί

by Βίκυ Σμυρλή
Average
31'- 60'
5/5
Medium

Ingredients forPeople

4 servings
  • 2 κιλά μύδια με το κέλυφος
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 2 κλαράκια σέλερι κομμένα στα 3εκ.
  • 1,5 φλιτζάνια άσπρο ξηρό κρασί
  • Άφθονο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Φυλλαράκια μαϊντανού για πασπάλισμα
  • 2 κιλά μύδια με το κέλυφος
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 2 κλαράκια σέλερι κομμένα στα 3εκ.
  • 1,5 φλιτζάνια άσπρο ξηρό κρασί
  • Άφθονο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Φυλλαράκια μαϊντανού για πασπάλισμα

Start cooking

Πλένετε και βουρτσίζετε κάτω από κρύο νερό της βρύσης τα μύδια. Τραβάτε και αφαιρείτε τις τριχούλες της άκρης τους. Στρώνετε τα κρεμμύδια και το σέλερυ μέσα σε ένα βαθύ τηγάνι. Βάζετε από πάνω τα μύδια,ρίχνετε το κρασί και πασπαλίζετε με το πιπέρι. Βράζετε τα μύδια σκεπασμένα για 8-10 λεπτά (όχι παραπάνω γιατί σκληραίνουν). Βγάζετε τα μύδια από το τηγάνι, πετάτε τα κλειστά και σερβίρετε τα ανοιχτά στην πιατέλα. Βάζετε ένα σουρωτήρι ντυμένο με τουλπάνι πάνω από ένα μπολ. Σουρώνετε το ζωμό πιέζοντας με ένα πιρούνι τα λαχανικά για να λιώσουν και να βγουν οι χυμοί τους. Όσο ακόμη είναι ζεστός ο ζωμός, προσθέτετε το βούτυρο και το χτυπάτε με ένα πιρούνι για να δέσει σε σάλτσα. Ρίχνετε τη σάλτσα πάνω από τα μύδια, πασπαλίζετε με πιπέρι και φυλλαράκια μαϊντανού και σερβίρετε.

Rating

Have you tried this recipe?
Tell us how much you enjoyed it!
International
Classic
Romantic Meal
Lunch
All seasons
Main courses

Shop recipe for 4 servings